Василев: ЦСКА ще обезщети с пари "Армията", за да не стане като в Пловдив


Василев: ЦСКА ще обезщети с пари "Армията", за да не стане като в Пловдив
Снимка: БГНЕС

4165 0

Министърът на младежта и спорта - Радостин Василев, говори на брифинг, който беше организиран с цел договорка между ММС и ЦСКА за бъдещия строеж на стадион "Българска армия".

Василев призна, че държавата няма да загуби контрол върху имотите си, но от ЦСКА ще трябва да обезпечи строителството на стадиона предварително, за да не се стига до казусите, които са за стадионите в Пловдив.

„Изпълнявам всички договорки напълно честно и откровено, както и сега ще стане. Сделката е такава, че ЦСКА да може да реализира плана си за определен период от време, като държавата няма да изгуби контрол върху имотите си. Няма да има общо дружество, защото за нито една страна това не е изгодно. Преминаваме към нещо, което не е правено в спортната инфраструктура. Това ще позволи на инвеститора да построи сграда, която да му даде печалба, а за държавата – да придобие собствеността след време. Това е нотариална сделка“, започна Василев.

Проектът на ЦСКА трябва да се одобри от „Сердика спортни имоти“. Нашият срок по анекса е 31-ви декември. Дотогава трябва да са готови документите. След това ще започне строежа на „Армията“. Във всеки един етап строителството трябва да бъде обезпечено, за да няма повторение на сценария от Пловдив. Ако се реализира такъв стадион в България, то това ще е най-печелившия ход, подобно на „Васил Левски“.

„От ЦСКА се ангажираха, че ще са готови с бизнес план в следващите месеци. Главният архитект ни съдейства напълно. Не мисля, че ще има проблеми с общината. Проектът ще бъде съобразен с подробния и общия устройствен план. За мен като министър е важно да се подобри инфраструктурата и това е добър начин за моментите, в които ние нямаме възможност да инвестираме“.

„Това е отделно от Панчарево. Скоро ЦСКА ще представи план и за тази тренировъчна база, за да се превърне тя в едно страхотно съоръжение за всички деца и трениращи. В началото на годината „Сердика спортни имоти“ одобри 3 милиона лева под формата на подобрения. Всичко беше една голяма нула преди нашето стъпване. Сега очаквам нещата да се случат в рамките на 3-4 месеца“.

А кой скаут търси играчи за отбора през лятото, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички