Валери Божинов посъветва феновете на ЦСКА да запомнят едно конкретно име преди финала срещу Левски


Валери Божинов посъветва феновете на ЦСКА да запомнят едно конкретно име преди финала срещу Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6471 0

Бившият футболист на Левски Валери Божинов призова феновете на ЦСКА да запомнят едно конкретно име преди 15 май, когато ще се изиграе финалът за Купата на България. В интервю пред "Тема Спорт", той коментира предстоящия сблъсък между "сини" и "червени" и говори за работата на Станимир Стоилов на "Герена":

"Ето и сега ще им кажа на червените фенове - запомнете името на Билал Бари! Левски ще победи и спечели купата с негови голове. Вярвам, че той ще е героят за сините. До този момент той хвърля много усилия, но попаденията му бягат, а сега ще се реваншира", започна 36-годишният нападател.

"С цялото си сърце желая успеха на любимия ми отбор. Спечелването на купата ще е като спечелване на първенството, а излаз в Европа ще е равнозначно на влизане в Шампионска лига, защото знаем в какво състояние бе Левски преди идването на Станимир Стоилов. И ще бъде един прекрасен подарък за феновете, които са с основна заслуга заедно с треньора за възхода на отбора. Това, което направиха те е нещо велико. Това е подвиг. И съм сигурен, че те ще бъдат за пример на останалите".

"Футболистите са си футболисти, но за мен победителят ще се реши от тактическото надхитряне между двамата треньори, а това ще е страхотен сблъсък. Алън Пардю е много добър треньор. Неслучайно е печелил приза "Мениджър на годината" в Англия. Вече се вижда и почерка му в ЦСКА. Мнозина ще кажат, че победата над Славия е дошла с лекота, но се видя промяната в защита на червените. Стояха много по-компактно. Но със сигурност двете години "извън терен" са си оказали влияние. Той е позагубил тренинга и затова смятам, че Станимир Стоилов ще го надхитри, като вземе по-правилните решения в хода на мача и Левски ще победи с 2:0. И пак казвам два гола на Билаааал Барииии. Треперетеее", продължи в свой стил Божинов.

"Единственото, което бих призовал феновете и на двата отбора е да бъдат за пример на всички. Нека подкрепят отборите си, нека създадат една прекрасна атмосфера, но да няма ексцесии. Нека не се разваля този празник. На трибуните ще има много жени и деца. Нека не забравяме, че човешкият живот е над всичко", призова Валери Божинов.

*Още новини и коментари около финала за Купата между ЦСКА и Левски четете в SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички