"Спасителят" Божков диша във врата на Русев в маратона по абсурдизъм на Герена


"Спасителят" Божков диша във врата на Русев в маратона по абсурдизъм на Герена
Снимка: Sportlive.bg

7919 0

На 29 април ръководството на Левски реши да "зарадва" феновете си с уволнението на Георги Дерменджиев. Най-успешният треньор в историята на Лудогорец пое "сините" в края на януари и след цели 11 мача начело на тима, той бе уволнен за "незадоволителни" резултати. 

В началото на 2019 година на "Георги Аспарухов" започнаха "празненствата" поради факта, че тимът има нов собственик. Спас Русев се отказа от акциите си, които отидоха при Васил Божков, а куп бивши звезди на Левски не можеха да си намерят място от кеф след тази новина. И сега, четири месеца по-късно, никой не може да отрече, че положението на "Герена" направо е цъфнало, та вързало. Действията на Васил Божков и изпълнителния директор Павел Колев до такава степен промениха Левски, че никой не може да познае "новия" облик на отбора.

Първото "гигантско" решение, което взеха на Герена е, 26-кратните шампиони да разчитат на повече на български играчи. Николай Михайлов се оказа единственото попълнение, което оправдава решението на ръководството да бъде върнат. Живко Миланов, Мартин Райнов и Валери Божинов вероятно още свикват с обстановката, тъй като показаното на терена не може да бъде описано с думи. Крайният защитник бе привлечен със статут на легенда на клуба, тъй като има цели 9 трофея със синия екип. Да, ама това са трофеи, които са спечелени преди десетилетие, че и повече и сега играта на Миланов изглежда така, сякаш той е дошъл на "Георги Аспарухов", за да си довърши кариерата и да прибере още някой и друг чек, с който да си живурка до дълбоки старини. Капитанската лента от ръката на младия и нахъсан Иван Горанов отиде на ръката на Миланов, чиито приоритети на терена са изкарване на жълти картони, крещене по съдията и да бъде надбягван от противниковите футболисти като пътен знак. Да не забравяме и КАПИТАНСКОТО държание след мача с Черно море, което доведе до наказание за спечелилия девет трофея с Левски.

Налага се да споменем и драмата, която Мартин Райнов създаде в Берое, за да "сбъдне голямата си мечта" и да заиграе в Левски. "Статистиката" показва, че от месец януари, когато бе привлечен, досега халфът е направил над 1 500 паса към Ники Михайлов и нито един към офанзивните играчи на Левски. Божигол пък си е Божигол и едва ли някой е очаквал от него да прави чудеса след завръщането си в отбора.

С идването на плейофите на Първа лига в Левски се взе поредното "грандиозно" решение. Ръководството реши да изгони тримата най-постоянни играчи в отбора, понеже, разбираш ли, прибирали огромни заплати и шефовете на "синия" клуб няма как да си ПОЗВОЛЯТ да плащат такива гигантски суми. Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал си събраха багажчетата и бяха изгонени като мръсни кучета от "Герена".

Нещата обаче се обърнаха и Левски имаха проблем в защита, в резултат на който трябваше да се молят на сръбския бранител да се върне и да облече екипа на тима за един мач, след което отново да се разкара от отбора. Не можем да се лъжем, такива "трансфери" за по един мач правят всички големи отбори в Европа - та нали Левски се старае да е голям отбор. Цветкович идва в Левски през лятото на 2017 година и за два сезона изиграва 67 мача.

От клуба също така бе изгонен и Давид Яблонски. Човекът, който през сезон 2017/2018 измъкваше Левски от неудобни ситуации, а положението в клуба бе толкова "розово", че централният защитник завърши сезона като голмайстор №1 с 9 попадения във всички турнири. Играч, който и през този сезон бе на правилното място и се справяше отлично в защита, сега бе изгонен, понеже шефовете на "синия" клуб нямат средствата да му плащат заплатата. Жерсон Кабрал може да не е имал своя голям момент в Левски, но холандското крило в голяма част от мачовете бе този, който създаваше големите положения за столичния гранд, дори и те да не се превръщаха в гол. От септември 2017 до натирването си холандският ас взе участие в 57 мача, като вкара 12 гола и добави още 7 асистенции.

И всичко това защо? Защото ръководството не може да им дава такива пари, каквито например получава един Паулиньо. О, Паулиньо. Истински магьосник, който получи ли топката, никога не я губи. Експлозивен, неудържим на терена, истинско страшилище за противниковите врати. ЩРАК, и в този момент се събуждаме, за да видим на терена най-мудния и бавен бразилец, който някога сме виждали. Можете ли на момента да се сетите за бразилец, който има по-слаба техника от тази на Паулиньо? Едва ли...

СПАС РУСЕВ ПОСОЧИ НАЙ-ГОЛЯМАТА СИ ГРЕШКА В ЛЕВСКИ

И в крайна сметка Спас Русев, който взе изключително много абсурдни решения в Левски за две години години и половина, сега с пълна сила е догонван от новото ръководството с тяхна порция още по-абсурдни действия и решения. Е, така със сигурност няма да се върне величието на Левски, за което говореха 35-имата треньори на Левски, назначени в последните 5 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички