Спасението е близо! Левски е само на подпис от сделката за клуба


Спасението е близо! Левски е само на подпис от сделката за клуба
Снимка: Levski.bg

5046 0

Сделката за смяната на собствеността на Левски е съвсем близо! Забавянето на финализирането й се дължи на един подпис.

Всичко е уточнено и настоящият мажоритарен собственик Наско Сираков и „Спорт Републик“ на сръбския милиардер Драган Шолак са си стиснали ръцете. Остава изчистването на само един детайл.

Препъникамъкът е концесията на стадион "Георги Аспарухов", твърди "България днес". Тя трябва да бъде подписана от министъра на спорта Весела Лечева. На „Герена“ се надяват, че това ще случи до няколко дни. Така ще бъде изпълнено и последното изискване на бъдещите собственици на Левски.

"Синият“ клуб ще получи спортния комплекс за 35-годишна безплатна концесия с предвидена възможност за удължаване. Срещу това поемат ангажимент за построяването на три нови трибуни с козирки и довършване на сектор "А". Има вариант и за бутане на централната трибуна и изграждане на изцяло нов стадион. Освен това клубът трябва да построи нов паркинг и да разшири съществуващия. Всичко това трябва да се случи до 2031 година.

Концесията на стадион „Георги Аспарухов“ вече е залегнала в Плана за действие за държавните концесии в периода 2021-2027 година. Остава само подпис от страна на министъра на спорта. Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков вече се е срещал с Лечева и е получил уверение, че това ще се случи в най-кратки срокове, пише още изданието.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Иво Ивков с нова информация около лиценза на Левски и продажбата на футболисти

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички