Сменят Надзорния съвет на Левски – идва ли нов собственик на клуба?


Сменят Надзорния съвет на Левски – идва ли нов собственик на клуба?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1529 0

„Спасителният бряг“ за Левски изглежда все по-близо и „сините“ ще имат нов финансов благодетел. Знак за предстоящото идване на новия „бащица“ е взетото решение на Управителния съвет на клуба да провеждане на Общо събрание на акционерите, твърди „Тема Спорт“.

То ще се състои на 15 ноември, като желание за такова е депозирано пред Търговския регистър. Общото събрание на акционерите е насрочено за тази дата в 11:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“. При липса на кворум, което може да се случи само ако не присъства мажоритарният собственик Наско Сираков или упълномощен от него човек, събранието ще е на 30 ноември от 11:00 часа пак на „Герена“.

Най-голямата въпросителна е дали по време на тази сбирка Левски ще се сдобие и с нов собственик. Към подобно развитие води точка 8 от дневния ред, твърди изданието. Тя гласи: „Приемане на промени в състава на Надзорния съвет на дружеството“. А предложението на управата за решение е следното: „1. Общото събрание на акционерите освобождава всички членове на Надзорния съвет на дружеството и избира нов състав; 2. Приема нов състав на Надзорния съвет на дружеството съгласно направените предложения, събрали необходимото мнозинство“.

Към момента членове на НС на сините са Наско Сираков, Петър Ганев, Константин Папазов и Венцислав Димитров. Феновете очакват голямата новина да бъде преминаването на собствеността на клуба в ръцете на чуждестранна компания на сръбския магнат Драган Шолак. Не е изключен вариант и само Константин Папазов да подаде оставка – нещо, за което го призова треньорът Станимир Стоилов, пише още изданието.

ДНЕВЕН РЕД НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА ЛЕВСКИ

1.Приемане на годишния доклад на Управителния съвет за дейността на дружеството за 2021 година.

2.Приемане на доклад на регистрирания одитор за извършената проверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2021 година.

3.Приемане на годишния финансов отчет на дружеството за 2021 г., проверен и заверен от регистрирания одитор.

4.Приемане на консолидирания годишен финансов отчет на ПФК Левски за 2021 г.

5.Приемане на решение за избор на независим одитор за 2022 г.

6.Приемане на решение за разпределение на печалба на дружеството за 2021 г. и попълване на фонд „Резервен“.

7.Приемане на решение за освобождаване от отговорност за дейността на членовете на Надзорния и Управителния съвет на дружеството, както и на членовете на всички предходни съвети, които до момента не са освободени от отговорност.

8.Приемане на промени в състава на Надзорния съвет на дружеството.

9.Разни.

А ето кой стресна Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Айсберги, камъни, китове, 1 седмица в годината: ФИФА и природата НЕ убиха футбола там (ВИДЕО)

Футболът е един от най-великите и обичани спортове в световен мащаб. И напук на твърдението, че нищо не е по-силно...

Реклама
Най-четени новини

виж всички