Разкриха кога Левски ще има нов собственик, ясно е остават ли Наско Сираков и Мъри Стоилов


Разкриха кога Левски ще има нов собственик, ясно е остават ли Наско Сираков и Мъри Стоилов
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1999 0

Сагата около намирането на „спасителен бряг“ е много близо до щастлива развръзка за Левски! „Синият“ клуб ще има нов собственик да края на годината, твърди „Тема Спорт“.

Сделката е на финалната права и съвсем скоро мажоритарният пакет акции ще премине от ръцете на сегашния им притежател Наско Сираков в тези на компания на крупния сръбски бизнесмен Драган Шолак.

Изданието посочва, че знак за подобна развръзка е решение на Управителния съвет на „сините“ за свикване на Общо събрание на акционерите. То вече е входирано в Търговския регистър и е планувано за 15 ноември.

Сочи се, че е възможно още тогава да се осъществи и смяната на собствеността. Предполага се, че до дни чуждестранният инвеститор ще обяви официално намерението си за придобиване на Левски.

Наско Сираков щял да остане почетен президент на клуба и при прехвърляне на акциите. Легендарният нападател ще има тежката дума и по спортно-техническите въпроси.

Според информацията на изданието треньорът Станимир Стоилов ще получи предложение за дългосрочен контракт. Наскоро Мъри обяви, че ще подаде оставка, ако клубът се сдобие с нов собственик, но очакванията са специалистът да остане и да продължи работата си на „Герена“.

А ето какви други новини зарадваха Стоилов днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Айсберги, камъни, китове, 1 седмица в годината: ФИФА и природата НЕ убиха футбола там (ВИДЕО)

Футболът е един от най-великите и обичани спортове в световен мащаб. И напук на твърдението, че нищо не е по-силно...

Реклама
Най-четени новини

виж всички