След масовото сбиване: Осъдиха 40 запалянковци на Левски


След масовото сбиване: Осъдиха 40 запалянковци на Левски

688 0

Забрана за посещение на спортни мероприятия и общественополезен труд наложи пловдивският Районен съд на 40 футболни фена, задържани по време на съботното дерби между отборите на Ботев и Левски в Пловдив след масовото сбиване между части на враждуващите фракции на „сините“ – Ултрас - Левски и София – Запад. Делата са разгледани в открити съдебни заседания днес от няколко съдебни състава.

На 26 от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 60 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

Други трима от нарушителите са с наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На двама от нарушителите е наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и два месеца.

На един от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На 7 от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца.

И на един от нарушителите наказанието е „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 120 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца.

Около 21,30ч. по време на мача, в обособената зона на феновете на „Левски“ – София, запалянковците изпочупиха металните заграждения служещи за ограда в източната част от централния терен и пластмасови седалки.

Решенията на съда не са окончателни и подлежат на обжалване.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Класации


Петте футболни звезди, които никога не са изпускали дузпа

В света на футбола дузпите са лотария. И рано или късно всеки футболист тегли губещ билет. Дори легендарни играчи...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама