10 души отиват на съд след боя, от "Ултрас Левски" обявиха, че са задържани само техни членове


10 души отиват на съд след боя, от "Ултрас Левски" обявиха, че са задържани само техни членове
Снимка: БГНЕС

5759 0

10 души ще отидат на съд за футболно хулиганство след мача между Ботев Пловдив и Левски в неделя вечер, информираха от пресцентъра на Районния съд пред "Фокус". Причината е сблъсъкът в сектора за гости, където привърженици на Левски се сбиха помежду си.

"На 26.09.2020г. около 21,30ч. при провеждане на спортно мероприятие на спортен комплекс „Ботев 1912“ в гр.Пловдив, кв.“Коматево“ ул.“Воден“ № 2 – Седми кръг на „Първа професионална футболна лига“ на редовното първенство на Република България по футбол между отборите на ПФК „Ботев Пловдив“ и ПФК „Левски София“, по време на провеждане на спортното мероприятие вътре в обособената зона на феновете на ПФК „Левски“ – София, задържаните лица повреждат метални заграждения служещи за ограда в източната част от централния терен и чупят седалки при сбиване с други фенове на ПФК „Левски“ – София", става ясно от съобщението.

Междувременно, Боян Топалов, адвокат и член на "Ултрас Левски" ,сподели пред БНТ своята версия случилото, като заяви, че единствено членове на тази организация са задържани, но не и на другите замесени "София-Запад". "Случилото се на стадиона е голяма провокация. Всички членове на "Ултрас Левски" са задържани, а нито един от така известната групировка "София-Запад". Това е конфликт в Левски от дълги години. В СДВР се твърди, че са получили сигнали, че ще има размирици на стадиона. Защо обаче не са взети превантивни мерки? Миналата година ние и "София-Запад" седяхме в различни сектори, тази година обаче от Ботев (Пд) не са предприели подобно нещо. Отношенията ни не са се подобрили, но сега бяхме в един сектор".

Двубоят снощи завърщи 2:1 в полза на пловдивчани, а ето какво заяви Георги Тодоров след срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички