Ботев Пловдив прекъсна серията си без победа, след като Атанас Илиев огорчи Левски


Ботев Пловдив прекъсна серията си без победа, след като Атанас Илиев огорчи Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

5112 0

Отборът на Ботев Пловдив посртигна много важна победа, надигравайки Левски с 2:1 в мач от 7-мия кръг на Първа лига. Всички попадения в срещата паднаха още в началото на първата част. Атанас Илиев на два пъти бе точен и изведе "канарчетата" напред в резултата с 2:0. В средата на първото полувреме Борислав Цонев от дузпа върна един гол, но за повече нямаше време.

Така Ботев Пловдив записва втора победа в шампионата, но въпреки това остава на 11-то място с 8 точки. Левски пък запазва 6-тата позиция с 10 пункта. А ето и всичко по-интересно от срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още в първата атака за Ботев Пловдив Атанас Илиев намери Филип Филипов, но той не може да вкара топката във вратата на Михайлов. В 8-мата минута Паулиньо стреля, ударът му е блокиран, но играчите на Левски искат дузпа заради игра с ръка на Виктор Генев.

16' 1:0! В 16-тата минута Мите Цикарски нахлу в половината на Левски, след което по чудесен начин изведе Атанас Илиев, който вкара във вратата на Николай Михайлов!

20' 2:0! В 20-тата минута Ботев Пловдив стига до втори гол и негов автор е отново Атанас Илиев. Славчо Шоколаров изведе по чудесен начин голмайстора, който с хубав удар прониза за втори път вратата на Михайлов.

В 25-тата минута съдията Георги Димитров отсъди дузпа в полза на Левски след нарушение срещу Борислав Цонев.

27' 2:1! Зад топката застана именно Борислав Цонев и бе точен, връщайки един гол за "сините".

В 34-тата минута топката бе центрирана от ъглов удар от Цонев и Тома Даске бе оставен сам в наказателното поле. Бранителят нанесе удар, но не успя да затрудни Аргилашки.

В добавеното време на първата част Насиру Мохамед намери Найджъл Робърта, който опита да завъши, но крайно неточно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 49-тата минута отборът на Ботев Пловдив опита да организира нещо опасно пред вратата на Левски. Топката достигна до Джонатан, който попаде в наказателното поле, но там Алекс Петков бе застанал добре и изчисти.

В 56-тата минута Найджъл Робърта получи добър шанс да вкара след центриране от ъглов удар, но изстрелът с глава на нападателя мина малко покрай вратата.

В 61-вата минута Борислав Цонев опита да застраши вратата на Аргилашки от пряк свободен удар, но стражът нямаше никакви проблеми.

В последните 20 минути от срещата темпото на игра спада сериозно. Играта е накъсана с редица нарушения от футболисти и на двата тима, като чисти положения за гол пред двете врати липсват.

В 88-мата минута Левски създаде може би най-добрата си комбинация за втората част. Орлин Старокин намери Стивън Петков, който с гърди свали за Стайн Спиерингс. Холандският футболист стреля, но Аргилашки улови топката.

В последната минута Крис Добрев стреля, но Николай Михайлов отрази удара му.

СЪСТАВИ

Ботев (Пд): Георги Аргилашки, Джонатан, Станислав Работов, Виктор Генев, Филип Филипов, Мишел Еспиноса, Славчо Шоколаров, Мите Цикарски, Станислав Шопов, Тодор Неделев, Атанас Илиев

Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Алекс Петков, Живко Атанасов, Матео Стаматов, Стайн Спиерингс, Борислав Цонев, Радослав Цонев, Насиру Мохамед, Паулиньо, Найджъл Робърта 

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДВУБОЯ В ПЪРВА ЛИГА БОТЕВ (ПД) - ЛЕВСКИ?

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Ботев Пловдив има редица проблеми. През последната седмица клубът бе напуснат от някои от основните си играчи – Антонио Вутов, Лъчезар Балтанов и Иван Бандаловски. Финансовата криза в клуба се отразява и на резултатите на отбора на терена, като „канарчетата“ са без победа в последните си 5 мача за първенство.

В тима на Левски се усети леко подобрение през последните седмици. „Сините“ стартираха кампанията по много слаб начин, но в последните си 3 двубоя записаха 3 успеха и се изкачиха нагоре в подреждането. Срещата за Левски най-вероятно ще пропуснат Найджъл Робърта и Орлин Старокин.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички