След червен картон и спорна дузпа: Левски сложи край на "черна" серия, а Рикардиньо на голова "суша" (ВИДЕО)


След червен картон и спорна дузпа: Левски сложи край на "черна" серия, а Рикардиньо на голова "суша" (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4734 0

Левски успя да победи с 3:1 като гост Дунав Русе в мач от 1/16-финалите за Купата на България. "Сините" стигнаха до успеха с човек по-малко, а в герой за тима на Николай Костов се превърна деветката Рикардиньо, който наниза 2 попадения в противниковата врата.

Резултатът бе открит именно от Рикардиньо в 26', който се възползва от грешка на противниковата отбрана и с мощен удар по земя вкара от наказателното поле. Само 4 минути по-късно обаче Георги Вълчев изравни с глава след грешка на "синята" защита.

Във втората минута от добавеното време на първата част бе отсъдена спорна дузпа за Левски. Зад кълбото застана Рикардиньо и отбеляза втория си гол в мача. След почивката (в 52') Илиян Стефанов бе изгонен, тъй като си позволи да удари без топка противников футболист. Това обаче не попречи на Роналдо да оформи крайното 3:1 в 56'.

С успеха Левски сложи край на "черна" серия дълга 4 мача без победа (2 загуби, 2 равенства). Рикардиньо също приключи головата си "суша", след като за последно се бе разписал през септември.

"Сините" продължават напред към 1/8-финалите на турнира, където ще мерят сили с Хебър. Следващото изпитание за възпитаниците на Николай Костов ще бъде срещу Локомотив София в Първа лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна с натиск на стадиона в Русе. "Сините" получиха правото да изпълнят корнер и в шестата минута топката бе пратена към Роналдо, който от непосредствена близост не успя да уцели топката с глава в полуопразнената врата на Николов. Няколко минути по-късно пък Рикардиньо овладя в противниковото наказателно поле и предостави топката на Роналдо, който не я намери добре и нанесе неточен удар.

Пресата на Левски продължи и се ознаменува с гол в 26-ата минута. Защитата на домакините увисна, а от това се възползва Рикардиньо. Бразилецът отне топката и навлезе в наказателното поле. Там с много силен и премерен диагонален удар откри резултата и сложи край на двумесечната си голова суша.

Радостта на гостите обаче бе много кратка. В 30-ата минута те получиха правото да изпълнят корнер, а топката бе пратена към Георги Вълчев. Пламен Андреев излезе неразчетено и от това се възползва бранителят на домакините, който с глава изравни за 1:1.

Възпитаниците на Николай Костов се активизираха след гола. Стигна се до ситуация, в която Роналдо проби и се опита да намери Илиян Стефанов в наказателното поле, но подаването му не се получи и топката излезе в аут. В края на първата част късметът се усмихна на Левски. Рикардиньо бе съборен в наказателното поле от Георги Иванов и Владимир Вълков веднага отсъди дузпа. Бразилецът застана зад топката и вкара от 11 метра, за да върне преднината - 2:1 за Левски.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко след почивката (в 52') Левски остана с човек по-малко. Илиян Стефанов бе фаулиран, а след това удари без топка противников футболист и Владимир Вълков мигновено му показа червен картон. Това обаче не попречи на "сините" да поведат с 2 гола. В 56-ата минута Рикардиньо бе изведен от Асен Чандъров, но ударът му бе спасен от Николов. Топката обаче се озова в Роналдо, който на празна врата удвои - 3:1 за Левски.

В 67' Рикардиньо бе фаулиран близо до наказателното поле на Дунав. Съдията веднага отсъди пряк свободен удар, а зад топката застана Патрик-Габриел Галчев. Бранителят си пробва късмета, но опитът му мина на сантиметри от напречната греда. В следващите минути гостите установиха контрол над топката и не се стигна до нищо по-сериозно пред нито една от двете врати.

В 84-ата минута се стигна до страхотен шанс за домакините. Пламен Андреев обаче успя да опази вратата си от втори гол. Младият "син" страж направи страхотно двойно спасяване, с което се реабилитира за допуснатия гол.

СЪСТАВИ

Дунав: Николов, Хасан, Иванов, Вълчев, Предев, Господинов, Димитров, Георгиев, Вешев, Лолала, Будинов

Левски: Андреев, Любенов, Ван дер Каап, Галчев, Краев, Чандъров, Фадига, Дарлан, Стефанов, Роналдо, Рикардиньо

ПРЕДИ МАЧА

Левски влиза в срещата като големия фаворит. "Сините" се намират на шестото място в родната Първа лига, но са в лоша серия от 2 загуби, 2 равенства и 1 победа в последните си пет срещи.

От другата страна, Дунав Русе също заема шестата позиция, но във второто ниво на българския футбол - Втора лига. Отборът е в по-добра серия от своя противник с 3 победи и 2 загуби в последните си 5 мача.

Двата тима се срещнаха един срещу друг за последно през 2019 година, когато русенци бяха в Първа лига. "Сините" спечелиха срещата с 2:0 у дома на "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички