Треньорът на Дунав Русе назова силните страни на Левски и обяви: Всички сме в настроение!


Треньорът на Дунав Русе назова силните страни на Левски и обяви: Всички сме в настроение!
Снимка: ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI

1244 0

Старши треньорът на Дунав Русе - Мартин Ковачев, даде интервю пред "Тема Спорт" в часовете преди 1/16-финалния сблъсък с Левски от турнира за Купата на България (22.11., 18:00).

"Разбира се, настроението е приповдигнато. Все пак изправяме се срещу един от грандовете в България. Повече от четири години Дунав не е играл срещу отбори от такава черга. Всички сме в настроение и очакваме мача с нетърпение. Дано се получи хубав празник за града и феновете", започна наставникът на втородивизионния отбор.

"Ще се опитаме да се противопоставим на Левски. "Сините" са много добър тим и имат класни футболисти с отлични индивидуални качества, но искаме да затрудним съперника и да изиграем добър двубой, за да зарадваме привържениците. Всички искаме да продължим възможно най-далеч в турнира".

"Разбира се, Левски е фаворит в мача, тъй като разликата в класите между Втора лига и особено водещите тимове от Първа е много голяма, но това не означава, че нямаме своите шансове и че няма да се борим всячески да се противопоставим на "сините"", зарече се Ковачев, който след това бе запитан за отсъстващите в състава на Николай Костов:

"Както съперникът има проблеми, така и ние. Все пак това е Левски и разполага с много качествени футболисти. Щом са на "Герена", ще заместят отсъстващите подобаващо. Двубоят ни няма да е никак лесен, независимо че имат проблеми. От спортно-техническа гледна точка успяхме да вдигнем част от футболистите ни с травми. Със сигурност няма да можем да разчитаме на Илия Миланов и Никола Колев, но всички останали се очертава да са на линия".

Мартин Ковачев назова и силните страни на столичани: "Един от най-добрите футболисти на тима Уелтън ще липсва, но пак ще се повторя, че Левски притежава и други добри играчи, които са с отлични индивидуални качества. Като отбор "сините" играят на ниво по фланговете с бързи транзиции, когато се загуби топката и са много опасни в предни позиции!".

Дунав е на шесто място във Втора лига (на 11 точки зад лидера Септември), а треньорът отговори на въпрос има ли сили тимът му да се завърне в елита на България:

"Целта на отбора е да надгражда след всеки мач. Разбира се, това не може да стане веднага с магическа пръчка. Лека-полека налагаме млади футболисти, а също така имаме двама-трима опитни играчи, покрай които да се учат и да ги слушат, за да добият по-голям опит. Надявам се да бъдем конкурентни на отборите, които са заявили амбиции за Първа лига. Дунав не е обявил такава, но желаем да играем добре, мач за мач и в края ще видим какво сабя ще покаже".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Николай Костов поиска едно конкретно нещо от играчите си: За Дунав това е мачът на годината!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички