Славия надигра безидеен Левски, "сините" с червен картон в трети пореден мач


Славия надигра безидеен Левски, "сините" с червен картон в трети пореден мач
Снимка: Официален сайт на Левски

9747 0

Отборът на Левски загуби домакинството си на Славия в най-старото столично дерби. На стадион "Георги Аспарухов" играчите на Петър Хубчев допуснаха поражение с 1:2. Ивайло Димитров на два пъти бе точен за гостите от "Овча купел", а Найджъл Робърта отбеляза единственото попадение за Левски в срещата. В края на двубоя Дени Алар получи директен червен картон за нарушение срещу Карабельов.

По този начин Левски не успява да спечели трети пореден двубой през пролетния полусезон. "Сините" продължават да са на 2-рата позиция в класирането с актив от 45 точки. Славия излиза на 5-тата позиция, като вече има 39. А ето всичко по-интересно от двубоя:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Левски се опитва да организира първа атак в срещата, като топката бе подадена към Найджъл Робърта, но холандецът не успя да стигне до топката. В 7-мата минута обаче гостите достигнаха до попадение още в първата си контраатака. Филип Кръстев намери Ивайло Димитров, който по лесен начин преодоля Миятович и вкара топката в мрежата за 0:1!

В 10-тата минута Стайн Спиерингс отправя първия точен удар към вратата на Славия след попадението. В 13-тата минута "белите" имаха страхотен шанс да покачат преднината си. Отново Ивайло Димитров бе оставен сам в наказателното поле на Левски, но Милан Миятович имаше късмет, след като топката го уцели в главата. Малко след това Петър Патев извърши грубо нарушение срещу Паулиньо и получи първия жълт картон в срещата. Бразилцът няма да може да продължи двубоя и ще бъде заменен. Дени Алар влиза в игра на негово място.

В 21-вата минута чудесна холандска комбинация, в която Спиерингс намери Робърта завърши с нефелно отиграване на нападателя. В 25-тата минута на срещата отчитаме удар с глава на Хали Тиам след корнер. Нови главоболия за отбраната на Левски в следващата атака. Христо Попадийн пробва пас, при което Миятович се намеси, но удар на Галин Иванов мина над врата. В 27-мата минута Левски достига до корнер. Дени Алар центрира от корнер и Найджъл Робърта наказа Стергиакис след мощен изстрел с глава - 1:1!

В 35-тата минута Галин Иванов е декориран в жълто от съдията Волен Чинков след нарушение срещу Дени Алар. В 40-тата минута отчитаме поредна грешка в защитата на Левски. Отлично огранизирана контраатака на Славия завърши с подаване към Филип Кръстев, но младият футболист бе неточен и спечели само ъглов удар. До края на първата част няма нещо по-интересно и двата тима се оттеглят на почивка при равенство 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В началото на втората част гостите от Славия стигат до отличен шанс за втори гол. Голмайсторът Ивайло Димитров получи топката в наказателното поле на Левски, при коет стреля от воле, но топката се отби в страничния стълб на вратата на Миятович. В 54-тата минута най-логичното се случва. След редицата пропуски, които направиха "белите", най-накрая стигнаха до втори гол. Галин Иванов изпревари Деян Лозев, след което подаде на Ивайло Димитров, който отбеляза втори гол за Славия - 1:2!

Петър Хубчев реагира, пускайки в игра Насиру Мохамед. Нова промяна в състава на Левски в 64-тата минута Станислав Иванов сменя съименника си Станислав Костов. В последните 5 минути положенията пред двете врати понамаляха и двата отбора започнаха да се изнервят. В 72-рата минута Робърта опита далечен удар, но топката рикошира в гърба на футболист на Славия. При следващата атака интригата в срещата можеше да приключи. Славия пропусна да вкара трети гол, след като Миятович бе излезнал извън наказателното си поле, но "белите" не успяха да насочат топката в опразнената врата.

В 77-мата минута Славия пропуска пореден чист шанс за гол. Галин Иванов получи топката и намери Стоев, но завършващият удар на полузащитника бе неточен. В 83-тата минута Стайн Спиерингс бе съборен в наказателното поле на гостите, но съдията Волен Чинков подмина ситуацията. В 86-тата минута Найджъл Робърта получава жълт картон за абсурден фаул срещу Стергиакис. Минута по-късно пък Дени Алар получава директен червен картон за удар без топка срещу Янис Карабельов.

Стартови състави:

ЛЕВСКИ: Миятович, Паулиньо, Мазурек, Робърта, Миланов, Рейш, Тиам, Лозев, Костов, Спиерингс, Райнов

СЛАВИЯ: Стергиакис, Патев, Виячки, Христов, Попадийн, Гамаков, Карабельов, Кръстев, Стоев, Иванов, Димитров

ПРЕДИ МАЧА

На "Герена" се очаква да се съберат доста фенове, по-малко в сравнение с първото домакинство за полусезона - срещу ЦСКА, но все пак бройката ще е значителна. Всички знаят, че заради проблемите на клуба "сините" фенове се активизираха и освен че купиха много абонаментни карти, започнаха да посещават масово домакинските двубои на тима.

И Левски, и Славия, са без загуба в последните си 5 мача. Пролетният полусезон за "сините" обаче започна с две поредни равенства - срещу ЦСКА и срещу Черно море. Славия пък постигна две победи - над Арда и Дунав (Русе). Домакините са на второ място в класирането с 45 точки, със 7 по-малко от лидера Лудогорец. Славия е на шесто място с 36 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички