Сираков: Държавата помогна на всички отбори, само на Левски не!


Сираков: Държавата помогна на всички отбори, само на Левски не!
Снимка: БГНЕС

4168 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков отвори темата за помощта, която държавата трябва да даде на клуба, за да доизгради стадиона си. Той заяви, че на скорошното Общо събрание е поставил въпроса за съоръжението, но много акционери са реагирали "негативно". След реакцията им той е оттеглил предложението, но твърди, че се е ядосал.

"Колко са левскарите в държавата? Те данъкоплатци ли са? А не може ли нещо с техните данъци да се направи за любимия им отбор? Защото с техните данъци се прави за пловдивските отбори, за други клубове. Само за Левски не. И тук да не бъда разбиран погрешно. Говоря само за нещо, което ще остане. Това е стадионът. Ами той не е наш, той е на държавата и ще бъде на държавата. Даден ни е за безвъзмездно и безсрочно ползване, но е собственост на Област София. Ние го ползваме. Но го ползват най-вече голяма част от данъкоплатците. А ние имаме всичко. Имаме проекта. Че този стадион никой няма да си го занесе вкъщи, ще остане тук и ще бъде на държавата", коментира той пред levski365.com.

"Помогнаха на почти всички отбори. Държавата. Бойко Борисов. Защото Бойко Борисов помогна с личен ангажимент. Само на Левски не помогна. И ние да се правим на ощипани. Как щяло да прозвучи това? Ние не молим за помощ, за да похарчим парите за футболисти. Искаме стадион, който ще е за нашите деца и внуци. Да идват години наред тук, всеки втори уикенд и да се чувстват добре и комфортно. Ето, на Ботев Пловдив дават 25 милиона лева. A ние си мълчим", допълни Сираков. А кога си е поставил за цел той Левски да няма вече дългове вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички