Сираков: До 3 години привържениците трябва да избират президента на Левски


Сираков: До 3 години привържениците трябва да избират президента на Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

2424 0

Мажоритарният акционер в Левски Наско Сираков разкри, че иска да е последният такъв, преди да се смени моделът. Според него привържениците трябва да избират президента на клуба. Той посочи в какъв срок желае това да се случи. "Синята" легенда обяви, че от известно време до скоро клубът е управляван безотговорно.

"Левски е управляван безотговорно, това е истината и няма какво да го крием. Например, това с безкрайното текучество на играчи. Говорим за едни десетки милиони, които са отишли в заплати на играчи. А те не са дали нищо на клуба. В комисионни и трансферни суми по привличането им. В неустойки, за да може да си тръгнат и да дойдат нови. Това е един много порочен цикъл, който е нанесъл огромна щета върху Левски. Искам Левски да стъпи на краката си и да съм реално последният мажоритарен акционер, преди да сменим модела. Левски трябва да е на привържениците и те да избират президент. Мога да кажа, че ние вече проучваме как това е възможно юридически – хем да спазим законите, хем да стигнем там, където искаме. Иска ми се това да се случи в следващите три години", заяви собственикът на столичния гранд пред levski365.com.

"Отборът определено е водещ. Каквото и да си говорим – там са основните приходи от дейността на клуба. Левски се занимава с футбол, това е неговият продукт. Няма логика да печелим пари от съпровождащата дейност, колкото и да е важна тя в модерния футбол. И да ги харчим за играчи. Заради това дейността е съпровождаща. Но казвайки това, държа дебело да подчертая, че особено в сегашната кризисна ситуация, дейността на клуба извън терена също е адски важна и всеки лев е ценен. Това, че не пропагандираме непрекъснато дарителската кампания не означава, че ние не се нуждаем от тези средства. Както казах – важен е всеки лев. Но, от друга страна, твърде много вече искахме от нашите привърженици. Време е Левски като клуб да се отплати за това и да направи усилията да стъпи на краката си със свои усилия", каза още Сираков. А какъв сезон той очаква да има отборът вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички