"Синя" България става и заспива с вас, а вие спахте ли добре?!


"Синя" България става и заспива с вас, а вие спахте ли добре?!
Снимка: Официален сайт на Левски

3091 0

За 8 месеца могат да случат много неща, особено във футболния свят, и в частност България. Преди точно 8 месеца Левски обяви новия си треньор - италианския специалист Делио Роси. Той и цялата селекция, която бе направена на "Герена", предизвикаха въодушевление и ентусиазъм в "сините" редици, което от години не е имало. Цялата тази надежда обаче се срути само за няколко седмици, за да може от Левски да поднесат любимия си специалитет и да развалят поредния уикенд на синя България.

След фиаското в Коматево феновете са преживели поредната безсънна нощ, чудейки се какво за пореден път се е объркало. Наясно ли са футболистите с това и колко много разочарование и тъга донасят!? Те са способни да докарат публиката в състояние да ги обича безусловно и до лудост. Вече са го показали. Момчетата в синьо обаче явно избират друг път.

След двубоя треньорът Делио Роси заяви, че го е срам. А какво да кажат всички фенове, които ги е срам от много време насам и продължават да търпят и да подкрепят Левски? След известно време тези футболисти и този треньор вече ще са история и, ако вървят както до момента, няма да са част от славната история на клуба. Ще са поредните минали и заминали, дошли с много очаквания и тръгнали си като тотален провал.

През последните години минаха огромен брой играчи, голяма част от които не заслужават по никакъв начин да носят фланелката на Левски. И това изтърпяха феновете, защото знаят как се подкрепя в най-трудния момент. Разликата сега е, че на “Герена” има добри футболисти, с добра визитка, които през годините са показали, че могат да играят приличен футбол. Със сигурност и Делио Роси е един от най-добре тактически подготвените треньори в последните години у нас, но отново нещо не се получава. Химията между играчи и треньор тотално липсва. Или играчите не разбират какво иска от тях италианецът, или не искат да го разберат, или той не го обяснява достатъчно добре.

Няма значение. Важен е крайният резултат. А той не е никак добър, дори плачевен. Кредитът на доверие, който в момента имат всички, е огромен и отново те не се възползват от него. На такъв комфорт никой треньор не се е радвал от доста дълго време. И от шефове, и от феновете. Всички на”Герена” трябва да са наясно, че имат точно два мача, в които да покажат, че не са тотален провал и да донесат поне малко радост на всички изстрадали привърженици. За тази цел обаче трябва да покажат тотално различна настройка, хъс, амбиция и качества, за да отстранят ЦСКА.

Юношата на тима Васил Панайотов изглежда, че е повече от наясно какво искат и отказа да коментира “играта” срещу Ботев. Защото наистина нямаше такава. Дано поне той разкаже на отбора как се преживяват тези резултати и че по всяко едно кътче в България има дете, баща, дядо или цяло семейство, което не разбира защо за пореден път са разочаровани...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички