Швейцарски специалисти: Левски остава седми, Лудогорец - шампион


Швейцарски специалисти: Левски остава седми, Лудогорец - шампион
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2777 0

Швейцарската футболна Обсерватория направи любопитни прогнози около родното първенство, които са напът да "разбунят духовете" в привържениците. В алпийската държава се опитват да показват тенденции в европейския футбол, опирайки се единствено на статистики и база данни. В поредното си седмично издание Обсерваторията прави прогнози за евентуалните шампиони в в 23 първенства на Стария континент.

От организацията уточняват, че прогнозите за сезон 2022/23 се правят на базата на статистически модел, който включва представянето на отборите в последните две кампании, опита на настоящите футболисти на тимовете, както и активността им на трансферния пазар.

Според Футболната Обсерватория Лудогорец ще е шампион на България за 12-и пореден път, а челната тройка се допълва от ЦСКА и ЦСКА 1948. Един от най-любопитните факти е, че носителят на Купата на България Левски е отредено едва на седмо място, въпреки че се очаква много повече заради отпадането от европейските клубни турнири.

При подобно развитие "сините" няма да са част от Топ 6, който ще се бори за отличията и квотите в евротурнирите. Преди възпитаниците на Станимир Стоилов се нареждат Черно море, Локомотив Пловдив и Славия.

Очакванията са сред изпадащите да са Спартак Варна и Пирин Благоевград, докато Ботев Враца ще играе бараж за оцеляване срещу третия от Втора лига. За последният тим бе подобна и съдбата му през миналата година, когато спечели баража срещу Етър. Статистиката смята, че Хебър и Септември ще спасят местата си в елита.

От Топ 5 на първенствата на Европа Обсерваторията очаква Интер да "открадне" Скудетото от Милан, докато Манчестър Сити, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен ще останат на върха.

Ето какво се случи в последния шампионатен мач на "сините"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички