Категоричен Левски разказа играта на Хебър насред проливния дъжд в София


Категоричен Левски разказа играта на Хебър насред проливния дъжд в София
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8763 0

Левски успя да победи новака Хебър (Пазарджик) на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 7-и кръг на Първа лига. Момчетата на Станимир Стоилов се наложиха над гостите с убедителното 4:0!

Възпитаниците на Станимир Стоилов доминираха през по-голямата част от двубоя и взеха трите точки напълно заслужено. От другата страна Хебър се оказа безсилен пред "сините" не само във фаза защита, но и в атака.

Днес на "Герена" станахме свидетели на четирима различни голмайстори. Цунами откри в 38-ата минута, Филип Кръстев увеличи преднината на домакините след брилянтно изпълнение на пряк свободен удар. В самия край на първото полувреме пък Марин Петков не сгреши от дузпа и утрои преднината на Левски. Четвъртият гол пък бе дело на Георги Миланов.

След седмица Левски гостува на Ботев Враца, а пък Хебър посреща Славия у дома в Пазарджик. С победата днес "сините" заемат седмата позиция с актив от 9 точки след 4 изиграни мача, а Хебър е 11-и с 6 пункта.

Развой на срещата

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата на "Георги Аспарухов" започна по-добре за домакините. "Сините" доминираха във владението на топката и организираха атака след атака, настанявайки се трайно в половината на Хебър. От другата страна, гостите, като че ли дебнеха своя момента на контраатака. Левски на няколко пъти прати топката остро в противниковото наказателно поле, но така и не се стигна до реална голова заплаха. В 13' Тодор Чаворски можеше да изненада Пламен Андреев с коварен удар в неговия близък ъгъл, капитанът на "сините" обаче се намеси подобаващо и предотврати гол.

В 17' Ронадло получи подаване в малкото наказателно поле, овладя топката, но ударът му бе успешно блокиран от противников защитник, предотвратявайки почти сигурен гол. В 20-ата минута Андриан Краев опита късмета си от близо 25 метра, но ударът му профуча над напречната греда. До 30-ата минута Левски продължи да натиска, но без резултат, гостите се бранеха успешно.

В 38-ата минута Левски излезе напред. Вандерсон Цунами се оказа най-съобразителен в наказателното поле на гостите и вкара топката в полуопразнената врата на Дебърлиев. 1:0 за Левски! Само 4 минути по-късно Филип Кръстев реализира страхотно попадение от пряк свободен удар от близо 30 метра. 2:0 за Левски! Пламен Крумов допусна сериозна грешка в своето наказателно поле в 45-ата минута. Роналдо успя да му отнеме кълбото и остана очи в очи с Дебърлиев, но в последствие не успя да реализира. В самия край на добавеното време на първата част Тодор Чаворски игра с ръка в наказателното си поле и след дълга консултация с ВАР бе отсъдена дузпа за Левски. Марин Петков застана зад топката и не сгреши - 3:0 за Левски!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски продължи със своята доминация на "Герена" и след почивката. "Сините" подновиха двубоя така както го и започнаха - категорично. Мъри Стоилов направи тройна промяна. В игра се появиха Георги Миланов, Билал Бари и Ивелин Попов. Именно Миланов покачи на 4:0 в 54' след хубав удар извън наказателното поле. Пет минути по-късно пък Роналдо нацели напречната греда.

Левски продължи доминацията си над проливния дъжд. На Дебърлиев му се наложи да се намесва, парирайки удари на Сундберг и Уелтън. В 72' Билал Бари се превърна в адресат на добро центриране на Цунами, но ударът на нападателя с глава мина на сантиметри от гредата на стража на Хебър.

В 83' Роналдо получи още един шанс да се разпише днес, но уви не успя. Бразилецът посрещна подаване от фланга на Миланов и стреля с глава, но Петър Дебърлиев се отчете с още едно отлично спасяване.

Стартовите състави:

ЛЕВСКИ: Андреев, Цунами, Кордоба, Сундберг, Галчев, Кръстев, Краев Уелтън, Стефанов, Роналдо, Петков

ХЕБЪР: Дебърлиев, Секейра, Бухал, Крумов, Корнел, Михайлов, Манев, Бонани, Търтов, Хамдиев, Чаворски

Преди срещата

Футболистите на Станимир Стоилов ще трябва да изкарат гнева си от тежкото поражение от Хамрун Спартанс в Лига на конференциите. "Сините" отложиха предния си мач от първенството - гостуване на шампиона Лудогорец. Сега Левски ще се бори за отличия само на територията на България, а срещата с отбора от Пазарджик е отлична възможност отбора да се реваншира на феновете, които през цялата седмица бяха неотлъчно на всяка тренировка. 

От групата на домакините отсъства капитана Николай Михайлов и Билал Бари, докато се очаква Ивелин Попов да запише първи минути от старта на сезон 2022/2023 за "сините".

Хебър се намира на 11-о място във временното класиране с едва 6 точки от 6 мача, като "зелените" успяха да победят единствено Ботев (Пловдив) и Спартак Варна. Със същия точков актив е и отбора от "Герена", но с цели 3 мача по-малко.

Двата тима са играли последно през сезон 2000/2001 като и в двата мача "сините" излизат краен победител.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички