Щеше да подписва с Арсенал, но Левски изпрати оферта: Как на “Герена” ще плащат заплата, колкото дълга към НАП?


Щеше да подписва с Арсенал, но Левски изпрати оферта: Как на “Герена” ще плащат заплата, колкото дълга към НАП?
Снимка: SportLive.bg

6933 0

Информация в социалните мрежи на потребител, представящ се за английски журналист на име Гавин Рийд, работил за Athletic и Manchester Echo, успя да подлуди феновете на Левски в неделя. 

Още сутринта част от родните медии разпространиха слуховете на Рийд, че 23-годишният юноша и актуален състезател на Арсенал - Рийс Нелсън, може да акостира на стадион "Георги Аспарухов".

Кариерата на Нелсън

Преминалият през всички юношески формирования на английския национален отбор е оценен на 7 милиона евро от портала Transfermarkt и по време на професионалната си кариера бе даван под наем на германския Хофенхайм и нидерландския Фейенорд.

Това обаче не му попречи до този момент да изиграе 66 двубоя за представителния тим на "топчиите", по време на които се отчете със 7 гола и още 7 асистенции. Неговият договор изтича в края на този месец, но Микел Артета видимо е впечатлен от него, след като клубът съвсем скоро очаква поливалентният офанзивен футболист да преподпише.

Нов контракт за таланта

На Острова съобщават, че контрактът между двете страни ще бъде до 2027 г. с възможността да бъде удължен с още един сезон. Още по-забележителни са финансовите параметри по сделката, които столичани бяха задължени да предложат, предвид конкуренцията за подписа на англичанина в лицето на Милан, Брайтън, Фулъм и др. 

Така Нелсън ще получава по 100 000 паунда седмично в Арсенал, а само подписът ще му донесе бонус от 5 милиона паунда. До парафирането трябва да се стигне моментално, щом Нелсън се завърне от почивка. 

Интерес към футболиста

Междувременно гореспоменатият Гавин Рийд съобщава, че от Левски са отправили оферта към Арсенал за правата на двукратния носител на "Къмюнити Шийлд". 

Още по-любопитна е ситуацията на Ботуша, където авторитетното издание Corriere dello Sport съобщава няколко часа по-късно в неделя, че Самуел Чуквуезе от Виляреал и Рийс Нелсън са два от вариантите за ново дясно крило на Милан. 

В допълнение бива уточнено, че испанският тим очаква поне 25 милиона евро за нигериеца, докато Нелсън скоро може е свободен агент, макар в Англия да са сигурни в новия договор. 

Левски в борбата

Така родният Левски изглежда ще има сериозна конкуренция, ако ръководството на столетния клуб е решило да се пробва в наддаването за Нелсън. Той изглежда като невероятна сделка, но не и за роден клуб, който трудно би си позволил индивидуална заплата от 100 000 паунда седмично. 

В Англия няма информация от "Георги Аспарухов" наистина да предявяват интерес за правата на местния талант, каквито слухове достигнаха до България. 

Вижте какво се случва с дълга на Левски към НАП!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички