Почти година по-късно: В Гърция още говорят за "безсилния" Левски и как "изяде" ПАОК


Почти година по-късно: В Гърция още говорят за "безсилния" Левски и как "изяде" ПАОК
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

23843 0

Ще стане почти година, откакто Левски елиминира ПАОК в предварителните кръгове на Лига на конференциите през сезон 2022/23. В съседна Гърция обаче не спират да "ронят крокодилски сълзи" заради преживения удар. И да подчертават колко слаб бил българският тим.

Поводът да се сетят за Левски

Изданието metrosport.gr беше поредното, което споменава успеха на "сините" над ПАОК през календарната 2023 година. Повод за това станаха приближаващите нови квалификационни серии в турнира. Самото споменаване на името на Левски изглежда разтърсва медиите и феновете на гръцкия гранд.

"Сини" кошмари

"Миналогодишната трагедия... С финансовата и същевременно състезателна катастрофа заради елиминирането от Левски София... Вярваме, че поуката е взета", пише metrosport.gr и допълва:

"Мощният ПАОК няма да стартира тази година в Лига на конференциите... спокойно. Както започна миналата година. И беше стъпкан от безсилния български отбор. За да започне силно обаче, той трябва да се подготви по съответния начин".

Според гръцката медия Левски е елиминирал ПАОК, защото техният тим не е бил подготвен в състезателен и трансферен план.

Да се върнем към юли 2022-ра

Както е известно, "сините" елиминираха гърците във втория предварителен кръг след победа с 2:0 и равенство 1:1. Още в следващия кръг обаче тимът на Станимир Стоилов отпадна от малтийския Хамрун след изпълнение на дузпи. А ето как в Гърция злорадстваха след отпадането на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички