Феновете на Левски с отворено писмо и конкретно предложение до Бойко Борисов


Феновете на Левски с отворено писмо и конкретно предложение до Бойко Борисов
Снимка: Официален сайт на Левски

1288 0

Феновете на Левски изпратиха отворено писмо и до министър-председателя на България Бойко Борисов, като то е подписано от НКП на „Левски“, „Ултрас Левски“, „Тръст Синя България“, „Сдружение Сини сърца“. В него те обясняват за трудната финансова ситуация, в която е клубът, както и че времето е изключително ограничено. След само две седмици играчите ще могат да разтрогват по взаимно съгласие.

Освен това привържениците имат и конкретно предложение към премиера на България. Те искат да бъде позволено на официалния все оше спонсор на клуба да продължи да изпълнява задълженията си. Ако не е възможно компанията, собственост на Васил Божков, да изпълнява задълженията си, феновете предлагат Левски да получи държавен кредит.

Те са категорични, че по никакъв начин не искат подаяния от държавата, като изброяват няколко пъти, в които държавата е помогнала на други футболни и спортни клубовете в страната, включително за троежи на стадиони или реконструкция.

Ето и цялото съобщение:

ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

България, Европа и светът са изправени пред тежки предизвикателства. Вече четвърти месец усилията на цялото човечество са обединени за спиране на развитието и пораженията от пандемията COVID-19. Милиони заразени, стотици хиляди починали, претоварени социални и здравни системи, изолация, дистанциране, безработица, сринати икономически прогнози…

Даваме си сметка за усилията, които полага цялата държава и нейното ръководство, както и за конкретните резултати, благодарение на навременните и конкретни действия на правителството и Националния оперативен щаб.

Навлизаме в период на разхлабване на ограниченията, на постепенното успокояване на обстановката и възстановяване на по-нормален ритъм на живот. Всеки ден ни приближава към завръщане на традиционните ни всекидневни ангажименти, работен ритъм, занимания и спорт.

Надяваме се и в България в скоро време да се възобновят спортните срещи, индивидуални и отборни състезания и първенства.

Нашата голяма болка и грижа обаче е „ЛЕВСКИ“!

След екстремните събития през месец януари, които на практика лишиха от финансиране нашия любим клуб, отборът ни е изправен до стената. Липсата на средства, наличието на натрупани стари задължения към държавата, фирми, клубове, играчи, агенти и други лица доведоха до безпрецедентна ситуация. Ръководителите се отказаха от заплатите си. Цялото треньорско ръководство достойно ги последва. Наложи се да се обърнат към феновете, за да се спасява клубът. И привържениците на „ЛЕВСКИ“ направиха нещо невиждано:

Събрани бяха стотици хиляди левове от дарения, СМС-и, спортни артикули, закупиха се билети и сезонни карти за 1 200 000 лв., беше разпродаден цял стадион дори за мач, който щеше да се играе без зрители…

ВЕЛИК КЛУБ С ВЕЛИКА ПУБЛИКА!!!

Г-н Министър-Председател,

Обръщаме се към Вас като ръководство на държавата. Героизмът на милионите левскари спаси отбора и честта на „ПФК ЛЕВСКИ“. Но този героизъм не може да продължи безкрайно. Ежемесечните разходи, задълженията и заплатите на футболистите не са по силите на никоя публика. Издръжката не може да се остави на добрата воля на родители, пенсионери и техните деца и внуци. Задължително е да се осигурят сериозни средства както от собственици, така и от спонсори и рекламодатели. И тук е нужна намесата на Държавата. По време на Вашите правителства бяха отделени и инвестирани огромни средства в цялата страна за изграждане на спортна инфраструктура, строеж и ремонти на стадиони, спортни зали, игрища, физкултурни салони, съоръжения и т.н.

Бяха заделени и предоставени десетки и десетки милиони левове за подпомагане на различни футболни клубове в цялата страна. Държавни фирми и общински предприятия финансират и издържат пряко или чрез реклама различни отбори от Първа и Втора лига. Създадоха се смесени дружества, за да осигурят условия за инвестиции за изграждане на стадион в центъра на София, в Борисовата градина…

А „ЛЕВСКИ“?

„ЛЕВСКИ“ няма нужда от привилегии или подаяния. Нашият отбор е доказал, че има достойнство. Нашият отбор и милионната публика никога не приеха да бъдат нито отбор на МВР, нито на Армията, нито на Пощите, на Никого. Ние следваме честта, всеотдайността и примера на АПОСТОЛА! Ние се обръщаме към Вас с искане за справедливост. За принципите на равнопоставеност и обективност. Смятаме, че към любимия ни клуб трябва да се прояви същата грижа, солидарност и подкрепа, както към останалите.

Уважаеми г-н Борисов, в публичното пространство бяха заявени от Вас и Ваши министри желание и идеи такава справедливост да бъде осъществена. Въпросът е, че моментът вече е съдбовен. Ако в рамките на две седмици няма реално решение на проблема, футболистите вече ще могат да разтрогват договори, да напуснат отбора и да заведат дела срещу футболния клуб. Такъв катаклизъм вече нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат. Необходимо е спешно да се осъществи финансова намеса.

В тази връзка нашето предложение, г-н Премиер, е да бъде предоставена възможност официалния рекламодател на Дружеството „7777.bg“ да подкрепи отново клуба в този труден момент, като преведе необходимите финансови средства. Стимул, който ще осигури възможност клубът да реализира приходи по време на трансферния прозорец.

Ако това е неизпълнимо, то единствената алтернатива би била държавата директно да кредитира футболния клуб чрез обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди – подход, който привържениците на „Левски“ поначало не одобряват и не желаят, но той би се явил като последна инстанция за финансиране.

Ние, организираните левскари, вярваме в добрите Ви намерения и в справедливостта. По делата и резултатите ще ни съдят. И вярват в истинността:

„Левскар да си, братко, е дума велика, Левскар да си, братко, е чест!“

НКП на „Левски“, „Ултрас Левски“, „Тръст Синя България“, „Сдружение Сини сърца“

А какво писмо изпратиха те до Васил Божков вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички