Сашо Александров обяви пред Sportlive.bg защо Мъри има предимство пред Пардю и отсече: Левски е жив благодарение на феновете!


Сашо Александров обяви пред Sportlive.bg защо Мъри има предимство пред Пардю и отсече: Левски е жив благодарение на феновете!
Снимка: БГНЕС

4716 0

Зрелищният финал за Купата на България между ЦСКА и Левски вече чука на вратата. След 17 годишна пауза двата столични гранда отново ще спорят за трофея.

Александър Александров е една от емблематичните фигури за Левски от недалечното минало. Кривия е ставал шампион със „сините“ веднъж, като е печелил два пъти и трофея от турнира за Купата на България.

През 1998 година Александров и компания отнасят ЦСКА с 5:0 на финала, броени дни преди честването на 50-годишнината на „червения“ клуб. Кривия бележи едно от попаденията и асистира за друго.

Sportlive.bg реши да го потърси за интервю преди финалния сблъсък между ЦСКА и Левски. Ето какво обяви Кривия пред медията ни:

-Г-н Александров, предстои финал за Купата на България между ЦСКА и Левски след 17-годишна пауза. Какви са очакванията Ви?

- Очаквам да стане един добър мач и Левски да победи. Принципно във финалните двубои никога няма фаворити, което е доказано и във времето. Така че, който е по-мотивираният и по-искащият, ще победи. А най-вече трябва да имаш и късмет, за да спечелиш. Надявам се, че Левски ще триумфира след края на мача.

- Левски изглежда в по-добра форма. Смятате ли, че все пак това е възможно да се окаже и решаващо, макар че в подобни дербита обикновено важат други закони?

- В такива мачове моментната форма няма значение. Финалният мач е различен. Който направи по-малко грешки, той ще спечели.

- Как виждате треньорската битка между Станимир Стоилов и Алън Пардю? Мъри ще има ли известно предимство?

- Естествено, че ще има предимство. Той познава по-добре българския футбол, манталитета, докато Алън Пардю не е запознат чак толкова с манталитета и българския футбол. Това може да се каже, че е някакво предимство.

- Каква е прогнозата Ви?

- Не давам прогнози. Пак ще кажа, че се надявам Левски да победи. Клубът изстрада доста в последните години и е време да спечели трофей.

- Разполага ли Левски с футболист, който може да направи разликата и да донесе трофея и имат ли „сините“ друго предимство?

- Залогът е много голям и по-различен. Трудно може да се предвиди какво ще се случи на финал. Невинаги по-добрите отбори печелят. Решаваща ще е психиката.

- Левски загуби последните си 3 финала в турнира – два пъти след дузпи и веднъж след продължения. Ако и сега някой не спечели в редовното време и се стигне до рулетката на дузпите…

- Всичко зависи от психическата настройка на играчите, а и при дузпите вече е и рулетка на шанс.

- Ще Ви върна назад във времето. През 1998 година разгромихте ЦСКА с 5:0 във финала за Купата, а вие бяхте и сред героите, отбелязали и попадение – какво си спомняте от този сблъсък?

- Да, победихме с 5:0. Имаше 50 000 души на стадиона, страхотна атмосфера. Мисля, че в България не е посещаван друг такъв финал. За наша радост бихме с 5:0, а след 3 дни ЦСКА честваха 50-годишнина от създаването на клуба.

Беше добър спомен. Тогава отбелязах един гол и асистирах за друг. Бях щастлив след този двубой.

- Как отпразнувахте успеха?

- Не си спомням. Никога не съм бил по празненствата.

- Според Вас вижда ли се светлина в тунела за Левски с оглед на финансовите проблеми на клуба, макар че все пак не сте в кухнята?

- Не знам дали има светлина в тунела, тъй като Левски имат проблеми с финансирането. Не съм вътре в клуба и не мога да кажа. Но Левски е жив благодарение на феновете. Това е истината.

Още информация за финала ЦСКА - Левски може да откриете тук!

 АВТОР: ВАРАДИН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички