И в Левски сформират селекционен съвет, ясен е първият му член


И в Левски сформират селекционен съвет, ясен е първият му член
Снимка: Официален сайт на Левски

1191 0

Александър Александров-Кривия се завръща в Левски. Бившият халф на "сините" ще стане част от новия селекционен съвет на клуба. Той ще е скаут и ще има думата по привличането на играчи, пише "Тема спорт". За негово идване на „Герена" се заговори още в началото на годината, когато шефовете на клуба бяха други. Тогава Александров посочи, че с удоволствие би работил за "сините", но първо някой трябва да го покани. 44-годишният пловдивчанин ще започне работа веднага, защото Левски вече закъснява с лятната селекция. В момента столичани нямат човек, който да отговаря за нея.

Една от първите задачи на новия изпълнителен директор Павел Колев бе да освободи от длъжност Кирил Вангелов като главен скаут. Той дълги години бе част от звеното, което наблюдава играчи за привличане. Преди него в клуба като главни скаути работеха Георги Чиликов, Дончо Донев, Антони Здравков-Сухия, а по времето на Станимир Стоилов и Наско Сираков в Левски тази задача бе поверена на Саид Ибраимов.

Александър Александров има два престоя в Левски като футболист. Първият е от сезон 1997/98 до 2000/01 включително. Тогава плеймейкърът спечели две титли - 2000 и 2001 г., и две купи - 1998 и 2000 г. Най-големият личен успех, който постигна, бе избирането му за футболист №1 на България през 1999 година. След това той носи екипа на столичани от началото на 2010 до лятото на 2011-а. Общо за Левски изигра 147 мача, в които отбеляза 39 гола.

От настоящия спортно-технически щаб на сините Кривия е бил съотборник с Димитър Телкийски и Димитър Иванков. Първият е помощник-треньор на Георги Дерменджиев, а вторият отговаря за подготовката на вратарите.

Една от основните задачи пред ръководството на Левски е създаването на селекционен съвет. В него ще влязат 5 или 7 души, като клубът няма да има нужда от спортен директор. "Сините" са канили и бившия главен скаут на Лудогорец Методи Томанов. Досега обаче няма яснота дали той би започнал работа на "Герена". Подобна цел имаше и предишният собственик на Левски Спас Русев, но той така и не успя да преструктурира клуба и да го превърне в печелившо дружество, въпреки че се бе заканил да го изведе на печалба. А какво друго ново звено правят на "Герена" - вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички