Само в Sportlive.bg! Eто колко струва Филип Кръстев – може ли БГ клуб да си позволи да го купи?


Само в Sportlive.bg! Eто колко струва Филип Кръстев – може ли БГ клуб да си позволи да го купи?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

12936 0

Цената на Филип Кръстев, който се подвизава под наем в Левски, е 3 млн. евро, научи ексклузивно Sportlive.bg. Това е сумата, срещу която към момента от „Сити Футбол Груп“, са склонни да седнат на масата за преговори за евентуалната продажба на халфа при появата на кандидат-купувачи.

Неслучайно от „Герена“, където неистово желаят Кръстев да продължи да носи „синия“ екип и през следващия сезон, отправиха ново предложение до консорциума, притежаващ английския  Манчестър Сити, но за преотстъпване за период от още една година. През тази зима белгийският Ломел, който е под крилото „Сити Футбол Груп“, прати Филип под наем в Левски до края на настоящата кампания.

Още един клуб от България прояви интерес към 20-годишния талант. Става въпрос за Ботев Пд, което Sportlive.bg също вече разкри. Самият Кръстев нееднократно обяви, че желае да остане на „Герена“. Това също е знак, че халфът предпочита да продължи да играе при „сините“, а не да акостира при „канарчетата“. Иначе „жълто-черните“ в действителност са опипали почвата около евентуалното ангажиране на таланта.

По наша непотвърдена официално информация, от Ломел също имат свои планове за талантливия ни младежки национал, който фигурира в плановете и на националния селекционер на представителния отбор на България  Ясен Петров. Белгийците се готвят да го  преотстъпят в друг клуб, но не български.

Първоначално се очакваше, че сагата около Кръстев и евентуалното му оставане в Левски ще се изясни още до края на миналата седмица, но това не се случи. Не е изключено всичко да се реши едва след финала за Купата на България между „сините“ и ЦСКА.

Цената на Кръстев е сравнително висока за българските клубове, да не кажем и непосилна. Дори и Лудогорец едва ли биха извадили подобна сума, макар че те единствени у нас плащат сериозни трансферни суми за играчи, понякога броят и по над 1 млн. евро“, коментираха пред Sportlive.bg значими фигури от българските футболни среди.

Към настоящия момент няма индикации, че и Лудогорец, който е най-платежоспособният отбор у нас, също е проявил интерес към Филип, независимо дали става въпрос само за ангажирането му под наем.

Самият Кръстев блести с екипа на Левски през пролетта, а изнесе силни мачове и с младежкия национален отбор на България. Специалисти са на мнение, че ако продължи да се представя във възходяща линия, няма да е изненада дори и допълнително скачане на цената му.

А ето какво е намерил Филип Кръстев в Левски.

АВТОР: ВАРАДИН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички