Само в SportLive! Емил Спасов защити Николай Михайлов и посочи какво е нужно на Левски, за да свали Лудогорец от трона


Само в SportLive! Емил Спасов защити Николай Михайлов и посочи какво е нужно на Левски, за да свали Лудогорец от трона
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

3791 0

Левски отпадна от евротурнирите през този сезон, след като допусна шокираща домакинска загуба от малтийския Хамрун Спартанс в реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Тогава "сините“ водеха с 1:0 до заключителните акорди на мача, но малтийците направиха сензационен обрат до 2:1 в края, а след това триумфираха след рулетката на дузпите.

Sportlive.bg попита легедната на Левски Емил Спасов и за мнение за случилото онази злополучна вечер на „Герена“. Шесткратният шампион със „сините“ изрази много любопитно мнение, като коментира и какви са шансовете на отбора да сложи край на хегемонията на Лудогорец.

Ето какво заяви Спасов пред медията ни:

 - Г-н Спасов, споменахте, че този злополучен мач на Левски срещу Хамрун Спартанс оставя черно петно. Вече мина доста време от него, какво е вашето обяснение за случилото се – липса на късмет, момент на изпускане на концентрация или нещо друго?

- Мисля, че липсата на концентрация, особено в последните минути. Тогава всички изгубиха концентрация. Дори и телевизията даваше публиката, ръководството на Левски как се радват. В крайна сметка, всичко това си оказа влияние върху футболистите, които решиха, че мачът е приключил. Но за съжаление се видя, че не е.

Във футбола всяка една грешка се наказва.

И тук искам да кажа нещо в защита на Ники Михайлов. Мисля, че много негативни неща се изказаха по негов адрес. И аз искам да кажа, че и Мъри Стоилов го каза. За тези два гола не е виновен само той, защото всеки, който е бил треньор, знае, че когато един футболист шутира от малкия пеналт от воле. означава, че преди това са извършени редица грешки.

А грешките бяха изключително много във фаза защита. Но си представете, че Вие сте на 7-метрова врата и Ви бият удар от 5 метра.

Аз разговарях и с други мои колеги и се опитвам да ги оборя, че на всеки един вратар могат да му вкарат подобен гол.

Какво да кажем за Бусато? Защо никой не казва за него за втория гол на Базел, който допусна от ъгъл 15 градуса? И не само. Редица грешки. Никой обаче не се оглежда в него, а само в Ники Михайлов.

Аз искам да кажа, че Ники Михайлов в момента е в такава форма, в каквато не е бил през последните 10 години. И тук Мъри е прав, че откакто той влезе във форма, не спират да го оплюват.

Ники Михайлов е такъв, какъвто трябва да бъде. Той положи изключително много усилия. Аз знам, защото съм го виждал как тренира на базата в Бояна и знам за какъв труд става дума, за да свали 25 кг ли или колко точно беше.

Той е капитан на отбора. Направи и грешки, но за тези грешки и за първия, и за втория гол извинявайте много, но участие има и защитата. Къде бяха бранителите при ситуацията, когато този дълъг пас прехвърли цялата защита? Така че вината е поделена между целия отбор и липсата на концентрация. Но не може да обвиняваме само Ники Михайлов.

- Споделяте ли мнението, че ахилесовата пета на Левски е може би липсата на качествен централен нападател?

-  Всички отбори в света търсят добър централен нападател. А те са кът особено когато не даваш никакви пари, за да привлечеш такъв и не разполагаш със средства да купиш.

Казвал съм го не веднъж и дваж, че в лицето на Билал Бари Левски няма класен централен нападател. И не мисля, че той трябва да бъде там.

- Искате да кажете, че Бари не трябва да бъде в клуба ли?

- Този велик клуб на България винаги е разполагал с топ централен нападател. Да не ги изброявам, защото ще пропусна някого. Един от тях е най-големият за всички времена – Георги Аспарухов – Гунди. Наско Сираков, Чиликов, Гонзо и така нататък.

За съжаление, в момента Левски няма такъв нападател и това се отразява. Вижда се, че трудно бележи голове. Нещо все куца, въпреки че Левски играе перфектно и има облик. Просто в завършващата фаза няма кой да отбележи гол. А никак не се оценяват нещата.

Надявам се да намерим такъв нападател, но пак казвам, че щом не разполагаш с излишни средства, ще е изключително трудно да бъде осигурен.

- След отпадането от Европа Левски ще се концентрира изцяло върху представянето си на родната футболна сцена. Въпреки всички трудности има ли шанс отборът да се пребори за титлата и да сложи край на хегемонията на Лудогорец?

- Напълно е възможно. Имаше някакви аномалии в началото. Загубихме един мач, който можехме спокойно да спечелим срещу ЦСКА 1948. Но и там нещо се разпиляха нещата в определени моменти, имаше и груби грешки и недооглеждане.

Възможно  е да се случи. За целта трябва и всеки един играч да играе обединено, както и да намерят един футболист, който може да вкарва голове.

 

А ето как Спасов осъди пред Sportlive.bg грозните сцени на „Армията“ по време на мача между ЦСКА и ЦСКА 1948.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички