Емил Спасов пред SL за скандала на „Армията“: Това неуважение към личностите в България ни доведе до просешка тояга


Емил Спасов пред SL за скандала на „Армията“: Това неуважение към личностите в България ни доведе до просешка тояга
Снимка: Кристиан Гърев, Sportlive.bg

3204 0

Легендата на Левски Емил Спасов коментира пред Sportlive.bg грозните сцени на стадион „Българска армия“ в понеделник вечерта по време на сблъсъка между ЦСКА и ЦСКА 1948. Припомняме, че феновете на армейците замеряха със седалки, бутилки с минерална вода и други предмети делегацията на гостите.

Сред нападнатите при инцидента бяха и легендите на „червените“ Радослав Здравков, Валентин Илиев и Методи Деянов, които са част от ЦСКА 1948. Под ударите на бясната агитка попаднаха и други членове на ръководството на гостуващия тим.

Изключително срамно! Аз не мога да си представя, че нормален фен ще хвърля по легенди на клуба седалки, шишета с вода и не знам още какво. Просто не мога да го асимилирам. На трибуната седяха легенди на този клуб, които са дали живота си за него. За мен такова отношение е неприемливо. Това е страшно обидно и грозно.

Аз лично щях да се чувствам страшно унизен, ако бях на мястото на Любо Пенев, Ради Здравков и другите, които бяха там горе. Просто нямам думи.

Това неуважение към личностите в България ни доведе до просешка тояга! Заради тази простотия на българина държавата ни е на това ниво. Защото ние нямаме уважение към нито една от ценностите, както и към хората дали нещо за тази държава, в случая отбор.

Пак ще кажа нямам думи за такова безобразие. Не искам да говоря, защото познавам всичките. Ради Здравков беше при мен миналата седмица и си говорихме. Нали аз работя във футболния съюз и се занимавам с ветераните. Той си отговаря за тях. С Любо Пенев ритаме заедно. Независимо, че сме от различни отбори се уважаваме много. Действително ми е много тежко, защото тези хора са дали не само нещо за ЦСКА, но и за великия български футбол в миналото.

Това нещо е трагично! Няма такава държава и такива фенове! Няма, сигурен съм в това. Да не уважават собствените си футболисти. През години са им викали от „Осанна“ до „Разпни го“. Каквото и да кажа, не е достатъчно.

Говорихме си и с колеги във футболния съюз. Някои от тях са привърженици на ЦСКА. Те са възмутени до дъното на душата си от феновете и грозотиите, които се получиха вчера. Наистина много жалко“, сподели пред Sportlive.bg Емил Спасов.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички