Легенда на Левски разкри каква смешна днес сума платили "сините" за Попов през 1999-а


Легенда на Левски разкри каква смешна днес сума платили "сините" за Попов през 1999-а

7000 0

Първата трансферна сума, платена за Ивелин Попов в кариерата му, е 1500 лв. Това заяви легендата на Левски Емил Спасов, който лично е превел парите на Септември през 1999 година.

"Лично преведох парите на Септември, за да заиграе това талантливо момче в Левски", споделя Спасов пред "България Днес". Той има и солиден стаж на "Герена" като директор на детско-юношеската школа. В началото на 21-ви век халфът е 13-годишен и според разпоредбите на БФС при преминаване в друг отбор трябва да се платят 1500 лв. на първия му клуб.

Почти две десетилетия по-късно бившият нападател на "сините" е щастлив да види как Попов се завръща в столичния гранд.

"Познавам го отлично и съм сигурен, че той ще качи класата на Левски. Натрупа солиден опит в чужбина и в националния отбор. Още през следващия сезон този отбор, воден от Станимир Стоилов, ще се бори за титлата в България. Ивелин Попов може много да ни помогне за това. Всичко, което Левски постигна начело със своите верни привърженици, е невероятно и невиждано никъде по света. Всички заедно показахме как се воюва за "синята" чест", коментира Спасов. От Сочи обаче не са доволни от споразумението между Левски и футболиста им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички