Факторът "Топузаков": Страхотната статистика на Топчо с Левски срещу ЦСКА


Факторът "Топузаков": Страхотната статистика на Топчо с Левски срещу ЦСКА
Снимка: Levski.bg

3128 0

Днешният двубой (7 юни) между Левски и ЦСКА може да се окаже решаващ за титлата в Първа лига. "Червените" обаче трябва да имат едно наум, че наставникът на техния вечен съперник - Елин Топузаков, обича мачовете срещу "армейците" и има изключителна статистика като футболист срещу тях.

Топчо знае как да побеждава ЦСКА...

Елин Топузаков има общо 286 мача като футболист на Левски, а 25 от тях е изиграл срещу вечния съперник - ЦСКА. В тези мачове той е постигнал 12 победи, 8 равенства и едва 5 загуби. Като играч Топчо има само 1 противник, срещу когото е по-успешен - Локомотив Пловдив (14 победи). Въпреки своята позиция - централен защитник, Топузаков е успявал да намери мрежата на "червените" на два пъти, но в същото време си е изкарвал 6 жълти картона в различните дербита и на два пъти му е бил показван втори жълт и следователно червен.

...но не и като треньор.

В кариерата си като наставник Елин Топузаков е извеждал Левски в две "вечни дербита" до момента. Първият път е през далечната 2014 година, а тогава "сините" губят с 1:3. През настоящата кампания (2022/23) Елин Топузаков пое Левски на пожар, веднага след като Станимир Стоилов подаде оставка и първият му мач бе именно срещу ЦСКА. Гол от дузпа в края на сблъсъка можеше да донесе първия му успех над "червените" като треньор, но 11-метровият наказателен удар бе пропуснат от Ивелин Попов, за да бъде затвърдено нулевото равенство на "Васил Левски".

Часове преди третото "Вечно дерби" за сезона Елин Топузаков си позволи да изрази негодувание към БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички