Резултатите или друго? Защо Олимпия уволни Саво Милошевич след само 16 мача начело?


Резултатите или друго? Защо Олимпия уволни Саво Милошевич след само 16 мача начело?
Снимка: Getty Images

3886 0

Соченият за сигурен нов треньор на Левски - Саво Милошевич, има един минус и той е, че не е достатъчно опитен в професията. В кариерата си сърбинът е водил за един сезон Партизан, бил е асистент в тима на Черна гора и е работил за кратко в Олимпия Любляна. В словенския тим 49-годишният бивш нападател се задържа за точно 16 мача.

Краткият престой на Милошевич в клуба поражда много въпросителни и вече имаше критики към него, че не е подходящ да води Левски. Но защо всъщност сърбинът си тръгва така бързо от Любляна и каква работа е свършил там? Четете в следващите редове:

Треньорът печели половината от 16-те мача със словенците, постига и две равенства, губи 6 пъти. Особено тежък е последният му мач начело - срещу Риека в приятелска среща. Тогава Олимпия губи с 1:6. Но в Словения не вярват, че това е причината за уволнението му. Още преди този мач упорито се говори, че при предстоящата смяна на собствеността в клуба Милошевич ще бъде първият отпратен.

Така и става, а в обществеността започва да тече дебат кой всъщност уволни треньора и кой трябва да му плати обезщетението - старото или новото ръководство. Бившият собственик Милан Мандарич признава, че с треньора не са били в добри отношения от известно време, но не той, а новите собственици са настояли да го уволнят и да го заменят с Дино Скендер.

Вероятният бъдещ наставник на Левски не се оставя да бъде изхвърлен току-така и настоява да получи обезщетение. Обръща се към ФИФА и от централата на футбола се произнасят в негова полза. Искът му да получи 311 000 евро е потвърден и от Спортния арбитражен съд. През миналата година Милошевич признава пред "Sportklub", че си е получил обезщетението. A ето на коя дата Милошевич официално става треньор на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички