Блага вест за Левски! Компания поема дълга на "сините" към НАП


Блага вест за Левски! Компания поема дълга на "сините" към НАП
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4783 0

Един от най-тревожните аспекти във финансовото състояние на Левски е дългът към Националната агенция по приходите. Именно той скоро може да се счита за уреден от "сините", като дори се очаква и официално потвърждение от клуба.

Как Левски ще изчисти дълга?

От "Герена" са в процес на сключване на партньорство с дружество, което се занимава с отпускане на заеми със средства, които не са набирани чрез публично привличане на влогове или други възстановими средства, съгласно Закона за кредитните институции, твърди "Тема спорт". Компанията има интереси във футбола, като има участия и в други български клубове, както и спонсорство в една от структурите на БФС.

Идеята е дружеството да изкупи дълга на Левски към НАП, като не е ясно дали става въпрос за цялата сума или за главницата. Цялата изискуема сума е в размер на 12 млн. лева. Само лихвата, която сините плащат всеки ден към държавната хазна е над 2500 лева.

Това е дългоочаквана новина от "сините" запалянковци, като за "добри вести" бе намеквано и от Наско Сираков, и от Даниел Боримиров.  Новият партньор на Левски ще осигури отделен приходен поток в клуба от "Герена", другият трябва да е след очакваното второ емитиране на акции. При първото предлагане на книжа бяха набрани над 200 хиляди лева, които отидоха директно в НАП.

Твърди се още, че отговорници от хазната и представители на компанията, която е част от финансов мегахолдинг, вече са подготвили начина, по който да бъде оформена документалната част по погасяването дълга на Левски. Друг от важните въпроси пред клуба е кой ще бъде новият треньор. Саво Милошевич се спряга все по-усилено, като дори се спекулира и с конкретна дата, на която ще бъде представен.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички