Статистиката е категорична: Левски (трудно) ще сбъдне мечтата на ЦСКА


Статистиката е категорична: Левски (трудно) ще сбъдне мечтата на ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6892 0

32-ра шампионска титла на България - това е дългоочакваната цел, която вече повече от десетилетие бива поставяна от ръководство на ЦСКА и фенове пред "червените" футболисти преди началото на всеки нов сезон.

И докато през огромна част от изминалите сезони в този период от годината на "Армията" вече бяха капитолирали, то тази година битката е до последния съдийски сигнал на финалния двубой. 

На няколко пъти изглеждаше, че постарому "армейците" отново ще разочароват привържениците си, но прекомерният брой грешки на големия съперник връщаха възпитаниците на Саша Илич в изходна позиция.

Това дори е факт, макар да остават два мача до края на сезона, а още "червените" да не са побеждавали пряк или исторически съперник в общо 5 двубоя през кампанията - две загуби и равенство с Лудогорец и поражение и реми с Левски.

Шансът за избягване на драмата

И докато победа в последния кръг именно срещу "сините" може да осигури така жадуваното отличие на 31-кратните шампиони, то точно възпитаниците на Елин Топузаков може сериозно да улеснят вечния си съперник, като в същото време се приближат максимално близо до европейските клубни турнири - макар и в един момент "сините", водени от Станимир Стоилов, да бяха в умопомрачителна серия без успех. 

Всичко това минава през разгледаната теза, при която в събота ЦСКА за трети пореден път през сезона побеждава ЦСКА 1948, а Левски прави наистина чудо, като налага волята си при визитата на Лудогорец!

Липсата на успех

Подобен развой около визитата на столичани наистина може да се определи като нещо неочаквано, тъй като дори да се оставят настрани разликата в класите на двата тима и желанието в отборите за пълен актив за точки, то статистиката е красноречива около визитите на Левски в Разград.

"Сините" не са побеждавали Лудогорец в шампионатен двубой като гост от зимата на 2013 г. Тогава на 7-ми декември се провежда дербито между двата тима от 21-вия кръг, а столичани го печелят с 1:0. 

Единственото попадение е дело на Туре след само 4 минути игра, а през годините по-късно се стига до цели 15 визити на Левски в Разград, от които биват постигнати само 4 равенства, последното от които през миналия декември, когато ВАР дори отмени единственото попадение в срещата, дело на Георги Миланов. 

32-рата в събота?

Чрез гореспоменатия вариант, включващ победи на ЦСКА и Левски в събота, то ще се се избегне инфарктния вариант да се чака до последния кръг, за да бъде определен новия шампион на България, както се случи в Германия през изминалия уикенд. 

Така ЦСКА няма и да е зависим от резултата във Вечното дерби на 7-ми юни и дори ще вдигне титлата без успех през сезона над големите врагове. Това би било най-големия подарък за изстрадалите фенове на 75-годишния клуб, празнувал юбилей по-рано през месеца.

Вижте кога за последно се стигна до подобна драма в последните кръгове на Първа лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички