За последните три месеца феновете на Левски са събрали над 1,7 млн. лева


За последните три месеца феновете на Левски са събрали над 1,7 млн. лева
Снимка: Официален сайт на Левски

1658 0

Феновете на Левски са събрали над 1,7 милиона лева в полза на клуба в последните три месеца. Това съобщиха от официалната страница на "сините" във Фейсбук. Това е потвърждение на голямата активност, която показаха привържениците от началото на годината, за да помогнат на любимия си клуб.

Заради настъпилата пандемия от коронавирус през април имаше лек застой на дарителската кампания, но в следващите дни се очаква да има отново голяма активизация, включително и за събития свързани с рождения ден на клуба, който е на 24 май. Според изнесените данни тимът е генерирал приходи от общо 1,995,735 лева, като 88% от тях са дошли от привържениците под формата на дарения, продажба на артикули, билети и абонаментни карти.

Разходите възлизат на 2,242,925 лева като 47% са за заплати, осигуровки и данъци, 16% разходи към НАП и 14% организация за мачовете на първия отбор. В дарителската кампания съвсем скоро ще бъде включен и дългоочаквания нов канал, а именно месечен абонамент през дебитна и кредитна карта. "По този начин всяко синьо сърце в България или чужбина ще може да дари средства чрез карта, както и да се абонира за регулярна месечна вноска, която да се удържа автоматично. С това отключваме и последната и, надяваме се, най-удобна опция за финансиране. Очаквайте подробности в следващите post-ове!", написаха още от "сините".

А какво обявиха феновете след днешната среща на "Герена" относно рождения ден на клуба - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички