Левски допусна обрат за 120 секунди, Ботев Пловдив с първа победа в София от 31 години


Левски допусна обрат за 120 секунди, Ботев Пловдив с първа победа в София от 31 години
Снимка: Lap.bg

4782 0

Левски загуби от Ботев Пловдив с 1:2 на стадион "Георги Аспарухов" за първи път от 31 години! В мач от 31-ия кръг на Първа лига "сините" поведоха рано-рано в срещата, но след това допуснаха обрат в рамките на само 120 секунди. Ето и подробности за това как се разви самият двубой:

Въпреки победата на Черно море над Царско село по-рано днес, която уби интригата в тази плейофна група, още в 4-ата минута на мача Левски откри резултата! След центриране от корнер Мартин Петков нацели гредата, а Живко Атанасов притича и довкара топката във вратата на Аргилашки - 1:0! След това постепенно Ботев изравни играта, а на "Герена" започна да духа силен вятър.

В 24-ата минута Патрик Галчев проби отляво и центрира към Краев, който добре веднага се завъртя с топка в краката и отправи удар, но размина целта с около метър. Осем минути по-късно Атанас Илиев се озова очи в очи с вратаря на Левски, но заложи на силата и Михайлов спаси инстинктивно с една ръка.

В 41-ата минута, след ново центриране от корнер, този път Мартин Райнов бе близо до това да удвои преднината на "сините", но Виктор Генев се намеси страхотно и изчисти топката в последния възможен момент. В последните секунди на първата част Па Конате от "канарчетата" стреля неточно от изгодна позиция.

Още на старта на второто полувреме Ботев Пловдив изравни! След центриране от корнер Краев изчисти с глава, но Току овладя добре топката и с премерен удар възстанови равенството - 1:1! Две минути по-късно при почти идентична ситуация играчът на "канарчетата" отбеляза и втория си гол в срещата - 1:2!

Левски постепенно се съвзе от бързия обрат в мача и погледна отново напред, но чисти положения липсваха. В опит да обърне развоя на двубоя, Живко Миланов пусна в игра братя Цоневи в 64-ата минута. Три минути по-късно именно двамата близнаци комбинираха и Радослав Цонев отправи хубав шут, но Аргилашки се разтегна и изби в ъглов удар.

В 80-ата минута Патрик Галчев центрира отляво, но Драган Михайлович разочарова със завършека си. Пет по-късно Атанас Илиев опита удар с глава, но Михайлов улови сигурно. В 87-ата минута Райнов даде хитър пас зад отбраната, но Мартин Петков не намери добре топката.

Секунди преди края влезлият на смяна Стивън Петков все пак можеше да донесе точката за "сините", но за негово съжаление ударът му отблизо сe спря в слабините на защитник на Ботев Пловдив. Това бе и всичко по-интересно в тази среща, а загубата на Левски бе под №7 у дома за сезон 2020/21!

Стартови състави на двата отбора:

Левски: Михайлов, Найденов, Галчев, Атанасов, Монсалве, Михайлович, Райнов, Димитров, Мартин Петков, Марин Петков, Краев

Ботев Пловдив: Аргилашки, Перейра, Па Конате, Генев, Маркиньос, Атанас Илиев, Еспиноза, Току, Рабей, Работов, Филипов

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ Левски - Ботев Пд!?

ПРЕДИ МАЧА

Два кръга преди края на родния шампионат "сините" се намират на 8-мо място с актив от 38 точки. "Канарчетата" пък са на 10-та позиция с 26 пункта. Докато за пловдивчани този мач е без особено значение, то за столичани все още съществува възможността да се изкачат до седмото място, което може да ги изстреля право в Европа. 

Черно море има 4 точки аванс пред Левски и по-рано днес гостува на Царско село. Всички на "Герена" се надяват на грешка на "моряците", тъй като в последния 32-кръг един срещу друг ще се изправят именно "сините" срещу Черно море на стадион "Тича" във Варна. 

Последният двубой между Левски и Ботев се игра преди 11 дена и завърши с победа за тима на Живко Миланов с минималното 1:0 на базата в Коматево. В понеделник (17.05.) на "Георги Аспарухов" отборът завърши 1:1 с Царско село, а "жълто-черните" записаха равенство с Черно море!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички