Кметът на Пловдив Здравко Димитров се засегна от въпрос за седалките на "Христо Ботев"


Кметът на Пловдив Здравко Димитров се засегна от въпрос за седалките на "Христо Ботев"
Снимка: Министерски съвет

1845 0

Футболните стадиони и бази в България са под всякаква критика, а рядко някой клуб решава сам да вложи пари в своето съоръжение. Не от нежелание, а от недоимък, разбира се! Все пак, правителството преди време отпусна средства на двата пловдивски гранда Ботев и Локомотив, с които те да приведат стадионите си в модерен вид.

Напоследък обаче зачестиха слуховете, че гръмко обявеното подновяване на строителството на стадион "Христо Ботев" няма да преобрази изцяло арената на "канарчетата", а напротив - парите свършват и проектът няма да бъде изпълнен на 100%.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров днес призна пред Plovdiv24, че парите ще бъдат използвани "докъдето стигнат", а след това тепърва ще се търси допълнително финансиране:

"Има суми, които г-н Борисов осигури и за единия, и за другия стадион. Те ще бъдат употребени по предназначение докъдето стигнат. Оттам нататък ще търсим финансиране – пак повтарям, и за двата стадиона, защото са много чувствителни. Не ги деля!"

"Както трябва да стане единият стадион, така трябва да стане и другият. Ще търсим варианти. Както виждате, неблагоприятното е, че с дни се покачват цените на строителните материали – на желязо, цимент. Важното е, че са почнати. Така че с общи усилия ще бъдат завършени", допълни градоначалникът.

Наскоро Илиян Филипов, управител на фирмата, която строи "Христо Ботев" коментира, че няма как да изпълни проект за 43 милиона лева с налични 21 милиона и заяви, че се надява Община Пловдив да изпълни поне ангажимента си, свързан с тревното покритие и седалките.

Днес кметът на Пловдив засегна и тази тема, но отговори пред Plovdiv24 доста троснато:

"Стига сте ме питали за тези седалки! Те ги има – като артикул, като брой. Не знам дали стават. Аз не съм от ФИФА. Ако ме пратите да работя във ФИФА и да видя какви са изискванията, сигурно ще ви отговоря. Към 2013 година са ставали...", каза Здравко Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички