Левски и Черно море завършиха наравно в драматичен и груб двубой, изпълнен с грешки


Левски и Черно море завършиха наравно в драматичен и груб двубой, изпълнен с грешки
Снимка: Официален сайт на Левски

10118 0

Черно море и Левски не съумяха да се победят в едно от дербитата на кръга в Първа лига, след като завършиха при резултат 2:2 във Варна. По този начин "сините" събират 45 точки и рискуват да бъдат изравнени от Локомотив (Пловдив) и застигнати от ЦСКА на 2 точки. Същевременно с това, Лудогорец може да се откъсне на 9 точки на върха.

Двубоят бе изключително груб, като имаше цели 11 жълти картона и 2 червени. Въпреки това, емоциите за привържениците бяха умножени и от страхотното голове зрелище най-вече във финала. Левски игра с човек повече дълго време, но така и не съумя да се възползва, а впоследствие паритетът от играчи на терена бе възстановен.

Въпреки това "сините" поведоха след ужасяваща грешка на Митрович, който излезе до центъра при контраатака на Левски, въпреки че имаше съотборници, които да покрият противниковите играчи. Драмата бе пълна, защото с последната атака в мача Черно море стигна до ъглов удар и Мартин Минчев донесе точката.

СЪСТАВИ:

Черно море: Митрович, Попов, Димов, Станчев, Хантакиас, Минчев, Андраде, Енрике, Панайотов, Курьор, Иса

Левски: Миятович, Горанов, Ейлофсон, Димитров, Паулиньо, Каргас, Тиам, Лозев, Костов, Спиерингс, Юруков

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Второто полувреме отново започна с много нерви. Въпреки че е с човек повече на терена, тимът на Левски не успява да наложи траен контрол и да натисне. Нещо повече - първата по-сериозна ситуация за частта бе в 53' за домакините, които след изпълнение на ъглов удар и отбита топка стигнаха до изстрел, който обаче бе атрактивно спасен от Миятович. 

Двата отбора продължават с нарушенията, споровете и жълтите картони. След пряк свободен удар "моряците" в 59-ата минута изпратиха топка в наказателното поле, а след разбъркване Димов опита красива задна ножица, която не мина далеч от вратата.

В 69-ата минута Станислав Костов имаше възможност да извезде своя отбор напред в резултата и да осъществи пълния обрат, след като получи топка леко отдясно на границата на наказателното поле и стреля по земя в близкия ъгъл, но ударът му излезе в аут. Минута по-късно бе и най-чистото положение за "сините". Първо Спиерингс стреля, но Митрович изби, топката попадна в Горанов, чийто шут бе блокиран, а същото се случи последователно и с нови два изстрела от наказателното поле. Истинска бомбардировка, която обаче завърши без попадение.

В 72-ата минута Левски отново бе толкова близо до гола. Нова серия от удари на Спиеринг и Мазурек от близка дистанция бяха блокирани от защитата на Черно море. Натискът на "сините" се засилваше все повече, въпросът е дали защитата на "моряците" щеше да издържи.

75' - нов червен картон! Иван Горанов получи втори жълт картон, след като препъна противников играч на бърза контраатака на за Черно море. Капитанът на софиянци не извърши умишлено нарушението, като тичайки събори противника. Секунди по-късно Мартин Минчев стреля към Миятович слабо с глава, а черногорецът изби в ъглов.

В 80-ата след изпълнение на ъглов удар и изчистване топката стигна до Спиерингс, който я намери от въздуха по превъзходен начин и я изпрати точно под гредата, но Митрович внимаваше и демонстрира страхотна реакция, избивайки в нов ъглов. 5 минути по-късно Алар навлезе опасно в наказателното поле, но точно преди да отправи удар защитник на варненци са намеси и блокира удара.

В продължението на двубоя Левски стигна до попадение. Черно море имаше възможност пред наказателното поле на "сините", но гостите отнеха топката и организираха контраатака. Митрович реагира изключително неадекватно, като въпреки че имаше достатъчно свои съотборници, които да спрат съперника, реши да излезе чак до центъра, а Алар го преодоля - 1:2.

КАКЪВ ДВУБОЙ - 2:2. С последното положение за двубоя Черно море стигна до ъглов удар, след който Мартин Минчев успя отново да изравни резултата. Каква драма!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В началните минути неточните отигравания и нарушенията преолбадаваха за сметка на хубавите атаки. В 7-ата минута Исмаил Иса настигна подаване до аутлинията, Миятович излезе неразчетено, нападателят пусна топката покрай него, но нямаше негов съотборник, който да я засече.

В 10-ата минута Черно море удари греда. Мартин Минчев прекрасно пропусна подаване в наказателното поле, а топката достигна до Курьор, който се хвърли на шпагат, за да засече топката, която не му бе особено удобна и в крайна сметка не успя да я насочи във вратата, като тя срещна напречната греда.

14' - 1:0! По-логичното с оглед показаното на терена се случи и домакините откриха резултата. Иса се пребори с Каргас за една висока топка, като защитникът на "сините" имаше претенции за нарушение. Такова обаче не бе отсъдено, а впоследствие се стигна до центриране, което достигна до Курьор, който се разписа с глава чрез плонж.

Само 2 минути по-късно софиянци имаха шанс да изравнят, като Спиерингс бе на пеналтерията и трябваше да разстреля Митрович, но твърде много се забави, което позволи на защитник на "моряците" да избие топката от краката му.

19' - 1:1. След дълъг извеждащ пас отново Спиерингс овладя топката, стражът на домакините излезе да скъси дистанцията, но новото попълнение на Левски го прехвърли по превъзходен начин, за да изравни резултата и да открие головата си сметка за "сините".

В 28-ата минута Черно море имаше великолепен шанс отново да излезе напред в резултата, след като Курьор получи топката и очи в очи срещу Миятович, като имаше предостатъчно време, но вместо да пусне топката покрай вратаря, той заложи на силата и стреля право в стража. Минута по-късно, пък, Спиеринг имаше възможност отново да се разпише, но остана под топката при центриране на Лозев.

37' нервите на терена ескалират. След като цяло полувреме имаше редица груби нарушения, някой от тях санкционирани, се стига до ситуация, в която Исмаил Иса от Черно море получава жълт картон. Бившият играч "сините" приема изключително бурно това решение и заради своята прекомерна реакция получи втори жълт картон и съответно червен. Глупава постъпка на Иса, с която остави своите съотборници с човек по-малко.

В 41-ата минута Курьор имаше пореден шанс да се разпише. Той показа феноменална скорост и напредна от централната линия чак до наказатленото поле, а когато Миятович излезе да скъси дистанцията, нападателят потърси близкия ъгъл, но гредата го спря за втори път в двубоя. 2 гола, 2 греди, 7 жълти картона и 1 червен картон - равносметката за полувремето.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

След разочароващото дерби за Левски срещу ЦСКА (0:0) "сините" трябва да се реваншират пред своите привърженици, но най-вече - да продължат гонитбата с хегемона в България Лудогорец, който продължава да бъде безгрешен и да увеличава преднината си пред преследвачите след техни грешки. Освен това, Петър Хубчев е наясно, че дори второто място не е гарантирано, защото Локомотив (Пловдив) и ЦСКА дебнат от съответно трета и четвърта позиция.

Черно море откри сезона с победа като гост на Дунав в Русе с 2:0. С успеха "моряците" стъпиха на 6-ото място, като тяхната основна цел ще бъде да го задържат до плейофите, а след това да атакуват и по-горните позиции. В момента за място в първата шестица се борят варненци, Славия, Берое, Ботев (Пловдив) и Арда, което не дава право на много грешки и със сигурност ще бъде търсен добър резултат в днешното домакинство срещу Левкси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички