Ивелин Попов доближи Левски до върха в Първа лига


Ивелин Попов доближи Левски до върха в Първа лига
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

4273 0

Столичният гранд Левски победи тима на Берое с минималното 0:1 като гост в мач от 12-ия кръг в Първа лига. Единственото попадение на стадион "Берое" в Стара Загора отбеляза Ивелин Попов в самото начало на срещата, за когото това бе дебютно попадение със синята фланелка.

След само три минути игра Левски откри резултата след изсипана топка в наказателното поле на Берое, при която вратарят на домакините Иван Караджов излезе неразчетено и сбърка фатално. Кълбото бе "подарено" на Ивелин Попов, който на празна врата нямаше как да сгреши.

След това Левски изпита известни затруднения да се справи с пресата на Берое и трудно създаваше ситуации за гол пред противниковата врата. Същото обаче важеше в пълна степен и за старозагорския тим, който не създаде почти нищо в атака, а дори завърши мача без точен удар.

Така Левски записа седма победа от началото на сезона в девет мача, като тимът се нарежда на седмо място с 21 пункта - на пет точки от лидера ЦСКА 1948, който е с три мача повече. Берое остава на 10-о място с 11 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само три минути игра Левски излезе напред в резултата. Изсипана топка в наказателното поле се насочи към озовалия се на върха на атаката на Левски Илиян Стефанов, който внесе смут в отбраната на Берое. Вратарят Иван Караджов излезе неразчетено в опит да избие топката, но вместо това кълбото се озова в Ивелин Попов, който вкара в опразнената врата - 0:1!

Берое бързо можеше да възстанови равенството, след като Симеон Мечев опита опасен изстрел от пряк свободен удар, преминал на сантиметри от целта. В 14' Илиян Стефанов и Филип Кръстев взаимодействаха добре, а атаката завърши с техничен фалцов удар на халфа, който обаче бе уловен безпроблемно от Иван Караджов.

В 27-ата минута Левски имаше страхотен шанс да удвои преднината си. Роналдо проби по левия фланг, а след това взаимодейства с Уелтън. Бразилецът опита удар с едно докосване, който обаче срещна гредата на вратата на Берое.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути на втората част Левски контролираше играта и не позволяваше на Берое да организира опасни атаки към вратата на Пламен Андреев. В средата на полувремето Уелтън и Роналдо се отскубнаха на скорост в наказателното поле на Берое, а накрая Роналдо стреля на няколко метра от вратата, но Иван Караджов спаси - голям пропуск за "сините".

До края на мача отново Роналдо можеше да донесе втори гол за "сините", но разочарова с отиграване. Цунами намери бразилеца в наказателното поле на Берое, а след това Роналдо се справи с двама бранители на заралии. Накрая обаче подаването на Роналдо към Уелтън бе твърде силно и възможността за гол пред "сините" се изпари.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЕРОЕ: 1. Иван Караджов - 3. Димитър Пиргов, 5. Томас Фонтен, 6. Руи Педро, 8. Серкан Юсеин, 10. Абубакар Тунгара, 13. Анисе Абел, 14. Стилиян Николов, 16. Симеон Мечев (к), 17. Спас Георгиев, 19. Калоян Кръстев

ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев (к), 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 30. Филип Кръстев, 7. Георги Миланов, 14. Илиян Стефанов, 18. Роналдо, 17. Уелтън, 10. Ивелин Попов

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В последния мач от 12-ия кръг в Първа лига един срещу друг се изправят два отбора, които са един след друг в класирането, но ги разделя огромна пропаст. Левски е с 18 точки от осем изиграни двубоя, докато Берое е точно зад "сините", но с едва 11 точки от 11 срещи до момента.

Заралии имат три загуби в последните си пет шампионатни мача, докато софиянци се завърнаха към победите по възможно най-добрия начин - след успех над големия съперник ЦСКА. Така Станимир Стоилов и компания влизат в настроение и събрали нови сили, като на всяка цена ще търсят трите точки в този дуел, за да настигнат тимовете в челото.

ТОП коефициенти за двубоя Берое - Левски!

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА БЕРОЕ - ЛЕВСКИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички