Провал за Левски в Лига Европа - "сините" допуснаха обрат у дома


Провал за Левски в Лига Европа - "сините" допуснаха обрат у дома
Снимка: БГНЕС

7245 0

Левски отпадна от турнира Лига Европа. "Сините" не успяха да осъществят обрата срещу Хайдук (Сплит) и, след като поведоха с 1:0 срещу днешния си съперник, допуснаха загуба с 1:2 от хърватския гранд.

Така след загуба с 1:0 преди седмица, с общ резултат 26-кратният шампиона на България отново отпада във втория предварителен кръг на втория по сила европейски клубен турнир.

Хайдук безспорно беше по-добрият отбор в мача и изпусна куп положения преди резервата Серджиу Буш да реализира за 1:0 в 70'. Обратът на хърватите обаче не закъсня.

В 80' резервата Оханджа развинти грешника от първия мач Пиргов и веднага стреля, топката рикошира в крака на Горанов и прехвърли Митрев - 1:1. 5 минути по-късно с прекрасен гол Ерцег реши всичко в мача - 2:1 за гостите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Хайдук изпълни център под бурните освирквания на феновете на Левски, които се събраха пред видео стената пред сектор "А", изградена заради лишаването на "сините" от домакинство в мача. В 5' Левски създаде и първата си голова ситуация, след като Мапуку проби отдясно и пусна остър пас в наказателното поле. Панайотов обаче се размина, а защитник изби в корнер.

Няколко минути по-късно Горанов успя да пробие отляво и центрира отлично топката в наказателното поле, където вратарят със сетни усилия успя да избие топката пред Мапуку. В 12' Гомес стреля с глава от неудобна позиция и не успя да уцели вратата - сериозен натиск на "сините" в първите минути на срещата.

В 20' Левски направи сериозен пропуск, след като Прохазка центрира отлично в малкия пеналт, където и Гомес, и Яблонски се разминаха с топката - първа отлична ситуация за "сините".

5 минути по-късно и Хайдук можеше да поведе. Топката беше лошо изчистена след центриране от корнер и попадна в краката на Хамза. Той стреля мощно, топката рикошира и едва не влетя в мрежата, но за щастие на Божидар Митров ударът премина встрани.

След още 90 секунди защитата на Левски изпусна Фукачш, а Яблонски покри засадата, в която трябваше да остане нападателят. Точно преди да нанесе смъртоносния си удар обаче стрелецът беше спрян от Цветкович. В 28' Цветкович пък си изкара жълт картон, след като изпусна Ерцег и го фаулира на границата на наказателното поле.

Натискът на Хайдук в последните 10 минути беше осезаем, а в 30' Радошевич пробва отлично рефлекса на Митрев от пряк свободен удар. Българският страж обаче успя да избие в корнер. В 33' пък Ерцег беше намерен в наказателното поле, но ударът му беше много, много неточен, и то от чиста позиция.

Грешките на Левски в защита продължиха, а Влашич отново получи топка в наказателното поле. Ударът му беше блокиран, а Митрев успя да избие топката от краката на връхлитащия Ерцег.

В 40' и Митрев се отчете с колеблива проява, след като Ерцег отново необезпокояван успя да стреля в близкия за вратаря ъгъл. Бившият национал изпусна топката, но тя все пак излезе в корнер. В добавеното време Тудор беше изведен в наказателното поле, но Митрев успя да излезе навреме и да блокира пробива на левия бек.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Хайдук откри втората част така, както приключи първата - с опасно положение. Ерцег отново направи за смях защитата на Левски, но Митрев сигурно улови изстреляната от крилото топка. За старт на полувремето пък Адениджи се появи на мястото на Васил Панайотов.

В 50' Хайдук собственоръчно си попречи да вкара гол, след като брилянтна контраатака позволи на Ерцог да стреля от чиста позиция, но Фикачш от голлинията изби и беше отсъдена засада.

Митов бързо след това смени Франсис Нар, след като за пореден път беше най-слабият в състава на Левски. "Сините" заигра далеч по-добре с включването на Буш, а отборът заигра в класическа формация 4-4-2.

В 68' Хайдук имаше отлична възможност да поведе в резултата, след като Футачш остана сам срещу Митрев, но вратарят спаси по отличен начин. 20 секунди по-късно Левски поведе с гол на Серджиу Буш!

Веднага след пропуска Левски започна атака отдясно, а Рошу изведе по дясното крило Цветкович. Десният бранител стигна топката и я "качи" на главата на румънския стрелец, който с глава реализира за 1:0.

Хайдук обаче успя да изравни. В 81' защитата на Левски за пореден път допусна грешка, след като Пиргов позволи на току-що влезлия Оханджа да го финтира с лекота в пеналтерията, а след удар на крилото топката рикошира в крака на Горанов и прехвърли вратаря Митрев.

В 86' всичко в мача стана ясно. Минута след поредният безумен пропуск на Фукачш, Ерцег се разходи в половината на Левски, никой не пожела да се изправи срещу него и от границата на наказателното поле той стреля и вкара за 2:1 в полза на гранда от Сплит.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Добрата новина за всички фенове на Левски беше фактът, че Давид Яблонски попадна в стартовия състав на "сините". Той беше под въпрос заради контузия, но все пак ще може да помогне на своите съотборници. Гомес също беше сред избраниците на Митов, който е избрал схема на игра 4-2-3-1, която ще се променя в 4-4-1-1.

Левски (4-2-3-1): Митрев, Цветкович, Пиргов, Яблонски, Горанов, Панайотов, Рошу, Прохазка, Нар, Гомес, Мапуку

Хайдук (4-3-3): Стипица, Мемола, Лопес, Нижич, Тудор, Гентзоглу, Хамза, Радошевич, Ерцег, Футач, Влашич

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Сините" трябва да са доволни от минималната загуба в първия мач, след като Божидар Митрев се отчете с няколко добри спасявания, а Хайдук имаше по-добрите положения. Сега надеждата на феновете на отбора е, че развоят на сблъсъка ще се обърне, а Левски ще е доминиращият отбор. Това обаче няма да е лесна задача.

Николай Митов има много проблеми преди старта на двубоя, а основният е свързан със защитата. Давид Яблонски по всяка вероятност няма да може да играе, което означава, че дефанзивната формация на тима ще бъде лишена от най-добрия си изпълнител. До грешника от първия мач Димитър Пирков ще застане или някой от юношите на тима, или доказаният боец Роман Прохазка.

Другият основен проблем за Левски е, че феновете няма да могат да подкрепят отбора си от трибуните. Въпреки това ръководството на тима изгради видео-стена пред сектор "А", на която няколко хиляди души ще могат да наблюдават случващото се на терена.

Очаквайте около 19:00 часа стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички