Проучване показва: Левски с най-много фенове у нас, ЦСКА втори, а Лудогорец ги следва по един показател


Проучване показва: Левски с най-много фенове у нас, ЦСКА втори, а Лудогорец ги следва по един показател
Снимка: Levski.bg

2977 0

Проучване показва, че Левски е отборът с най-много фенове в България. Според изследването на "Тренд" през 2021 година, поръчано от "сините", столичани привличат 40% от интересуващите се от футбол у нас.

Левски с най-голяма фен база у нас

Обърнато в цифри това означава, че левскарите в България са приблизително 750 хил. души. За сравнение, ЦСКА разполага с около 560 хил. привърженици в страната сред пълнолетното население, пише "Мач Телеграф".

Предвид демографския профил на фена на Левски в страната и броя и профила на българите в чужбина, може да се предполага с голяма степен на убеденост, че "сините" разполагат с фенски резерв от между 120 и 150 хил. души извън границите на страната.

Привържениците на Лудогорец се увеличават

На трето място по фенска маса е Лудогорец с 8%. При разградчани се наблюдава тенденция към скокообразно увеличение на феновете с всяка година. Проучване на ESTAT показва, че феновете на Лудогорец през 2019 г. са 5,8% от всички привърженици в България, докато две години по-късно вече са 8%. Профилът на запалянковците включва млади хора, като се наблюдава тенденция те да не са основно от Разград и региона, а от цяла България. Това е единственият отбор, освен Левски и ЦСКА, за който се наблюдава подобна особеност.

В националното представително изследване са анкетирани 1004 души на възраст над 18 години. Във всички целеви групи доминират твърденията, че във футбола има твърде много политика и че футболът се върти около парите. А Левски и ЦСКА все още не знаят наказанията си след дербито, като от Дисциплинарната комисия обявиха защо се бавят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички