Полиция и прокуратура нахлуха в централата на фирмата на Васил Божков


Полиция и прокуратура нахлуха в централата на фирмата на Васил Божков
Снимка: БГНЕС

3009 0

Рано тази сутрин е започнала полицейска и прокурорска проверка в централата на "Нове холдинг", която е собственост на Васил Божков, предаде БГНЕС. Бизнесменът, както е известно, в момента финансира футболен клуб Левски.

Сградата на "Нове холдинг" се намира на улица "Московска", недалеч от храма "Александър Невски". Микробус на специализираните полицейски сили има в самия двор на фирмата. Акцията е под ръководството на Спецпрокуратурата, но подробности за нея не се предоставят.

По същото време има проверки и в бившата резиденция в парк "Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена. Полицейско присъствие има и пред офис на "Национална лотария" на улица „Фритьоф Нансен“ в столицата. До момента все още няма официална информация каква е причината за претърсванията на полицията и прокуратурата.

Припомняме, че днес, 28 януари, в парламента трябва да се гледа на първо четене предложението на Валери Симеонов за промяна на Закона за хазарта. Предложението предизвика много спорове и обвинения, че става въпрос за фактическа национализация в хазартния бизнес, защото касае директно лицензите. Според идеята, трябва да има налагане на държавен монопол и прекратяване на действащи сега лицензи, като наново ще се издават такива.

Има обаче и законово предложение на финансовото министерство, в което темата с лицензите е поставена съвсем различно. То обаче е още на обществено обсъждане, т.е. тепърва ще влиза в парламента. А ще може ли Божков да продължи да издържа Левски, ако законът бъде приет вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички