Александър Томов даде съвет как да се избегне фалитът на Левски


Александър Томов даде съвет как да се избегне фалитът на Левски

1751 0

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов, чието управление не може да бъде определено като успешно, си позволи да даде съвет как да се разреши ситуацията в Левски. Както е известно, сегашният собственик на "синия" клуб Васил Божков обяви, че ако се стигне до приемането на новия закон за хазарта, той няма да може да издържа повече отбора.

"Не трябва да се допусне фалиране на клуба. Ако г-н Божков се оттегля, да даде акциите на феновете и след това да се търси някакво генерално решение за друго финансиране. Или да се търси група акционери, за да се довърши сезонът. Това е най-важното, формалното взимане на акции не решава нищо, трябват пари“, каза Томов пред БНТ1.

"Приходите за повечето клубове идват през лятото, а разходите са цялата година. Има достатъчно много заможни левскари, група от 20-25 човека биха могли да се справят с издръжката. При такъв вариант няма да има мажоритарен собственик. Ако се отива на промяна в акционерството, трябва да стане законно и с договори. Да не се отива на предумишлен фалит, да се отива от едно дружество в друго“, допълни бившият политик. А какви средства месечно са необходими на Левски, за да функционира клубът нормално, вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Футболист на ЦСКА е бил желан от Реал и е побеждавал Барселона с Меси, Суарес и Неймар

Интересна информация за нов в ЦСКА разкри SportLive.bg. Става въпрос за нападателя Адалберто Пеняранда,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама