Петър Ганев: Генералният спонсор искаше да се оттегли, през 2020-а нямахме пари и за ток


Петър Ганев: Генералният спонсор искаше да се оттегли, през 2020-а нямахме пари и за ток
Снимка: БГНЕС

4021 0

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев даде интервю, в което говори за нашумелите теми около "синия" клуб. Той направи и любопитното признание, че генералният спонсор на отбора е искал да се оттегли от клуба през октомвир миналата година.

Както е известно, икономистът бе освободен от позицията си на Общото събрание при "сините", което се проведе преди около две седмици. Той разкри и че дълговете на "сините" са около 30 милиона лева.

"През октомври генералният спонсор искаше да се оттегли от клуба. Имаше много спорове. Последваха обвинения към изпълнителния директор. В крайна сметка компанията реши да остане и да налива пари.

17-18 млн. са дълговете към стари собственици. Най-голям е бил Васил Божков. Другият дълг е около 12 млн - НАП и т.н. Това е камъкът, който тежи върху "Левски". 2020 година в касата нямаше пари за ток дори" - сподели Ганев za "120 минути".

За финал той посочи и защо е бил освободен от поста си. Според думите му е било, защото е отказал да премахне Радослав Разпопов - член от Надзорния съвет.

"Освободиха ме, защото отказах да подпиша премахването на един член на Надзорния съвет - Радослав Разпопов. На него място трябваше да се сложи друг човек. Аз не бях съгласен" - каза още той.

За "сините" предстои дуел в Първа лига. Преди мача с Берое от "Левски на левскарите" поканиха феновете на специална среща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички