Павел Панов: Не е лесно да върнеш един чист гол


Павел Панов: Не е лесно да върнеш един чист гол

1577 0

Легендата на Левски Павел Панов коментира предстоящия реванш на "сините" в Лига Европа срещу Хайдук (Сплит). Според него в първия мач "сините" са играли по-скоро да не загубят срещата.

"След 75' хърватите ли отстъпиха, или функционално не са добре - не зная, но се получи едно териториално превъзходство на Левски, което те не съумяха да материализират", каза Панов пред Sportnamasa.com.

"Звучи лесно да се върне един гол, но един гол не те класира напред в тази ситуация. А пък ако се допусне грешка в защита, каквато Левски често допуска, става още по-трудно".

"Противиниците играят мачове, а те решиха да отложат този с Лудогорец. Двата отбора дадоха съгласието си, така са преценили. Дали това ще е от полза, ще се разбере в четвъртък. Само в България все още се плашим да играем два пъти седмично. Не зная защо продължава да е така. Всички големи отбори играят през два-три дни и пак са на върха, и пак играят добре", коментира Панов.

"Всеки мач трябва да се играе сериозно. Отбори като Сутиеска, които получават три гола първото полувреме, трябва да получат още няколко второто, за да се пътува спокойно за втория мач. В такава ситуация можеш да се пестиш и да правиш ротации в състава. В последните години се препъваме в знайни и незнайни отбори без авторитет в Европа, което не говори добре", добави бившият футболист и треньор.

"По мое време схемата бе друга и се знаеше, че класираш ли се, започваш срещу силни отбори. В моята кариера три пъти съм четвъртфиналист в евротурнирите. Играехме срещу отбори като Барселона, Реал Мадрид, Атлетико (Мадрид), Аякс, Милан и много други силни тимове", добави легендата.

"Излизахме като равен с равен срещу тях. Особено в София изобщо не се замисляхме кой е срещу нас. Излизахме, играехме и побеждавахме. И това не важеше само за Левски. Това го правеха и ЦСКА, Славия, Ботев, че дори и Марек победи Байерн (Мюнхен)", завърши Панов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички