Павел Колев обясни за заема, който изплати заплатите и кога ще бъде върнат


Павел Колев обясни за заема, който изплати заплатите и кога ще бъде върнат
Снимка: БГНЕС

1290 0

Председателят на Управителния съвет на Левски Павел Колев внесе яснота около парите, които "сините" са взели, за да изплатят част от дължимите заплати на играчите. Той обясни, че те са взети под формата на заем от малка фирма и смята, че до няколко седмици от клуба ще върнат тази сума.

"Имаме малък заем, към малка фирма. Обявихме официално сумата, за да разсеем спекулациите. Завъртяха се всякакви теории. Но нещата са прости. Единственото, което тази фирма постави като условие е тази фирма да не се центруфугира в медийното пространство. Всяка стотинка, която постъпва в Левски ще бъде прозрачно похарчена. Има важен детайл, който е свързан с разговорите, които се водят от УС и мажоритарните акционери свързани със спонсори или рекламодатели. Никой такъв спонсор не би желал помощта му непрекъснато да бъде обявявано в публичното пространство. Това би отблъснало потенциални рекламодатели", заяви Колев на първата пресконференция на УС.

"Предприемаме всякакви ходове за задържане корабата над водата. Дошлите пари вчера са похарчени за заплати на футболисти, които в момента са в съблекалнята на Левски. Оставяме настрана факта, че Наско Сираков анонсира в началото на месец юли, че в края на месеца ще започне някакво плащане на забавените заплати. Разговорите с потенциални рекламодатели или спонсори не са приключили. Нормално бе Левски да потърси вариант, клубът да вземе средства, които да бъдат използвани. Тези пари ще бъдат върнати. Водим разговори и за продажба на футболисти. Не сме се ангажирали с дългосрочна политика с теглене на заеми. Каква е лихвата? Тя е минималната - 4% годишно. Не очаквам Левски да има проблем да изплати тази сума до 2-3 седмици. ", каза още той. А какво обяви относно евентуално изходящи трансфери - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички