От Левски частично разкриха откъде са дошли парите за заплати


От Левски частично разкриха откъде са дошли парите за заплати

1142 0

"За да разсеем всякакви спекулации: Заплатите на футболистите за месец март бяха изплатени. Финансирането е осигурено чрез краткосрочен заем за оперативни нужди от малка фирма, която по никакъв начин не е свързана с появилите се спекулации по медиите за източника на средствата", обявиха от Левски по повод различните информации за източника на средства за изплащането на заплатите на футболисти и треньори в понеделник.

Още в събота мажоритарният собственик Наско Сираков обяви, че в понеделник футболисти и треньори ще получат част от дължимото им, а в понеделник обещанието бе спазено, но така и не стана ясно откъде са дошли средствата за това, тъй като към момента единствения източник на приходи в Левски са даренията на феновете, които обаче се изразходват само и единствено за погасяване на дълговете към НАП.

Това доведе до множество спекулации и недоволство сред някои от феновете, включително и председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян. "Наско Сираков няколко пъти се афишира като гарант за прозрачност. От информацията за платените заплати в Левски става ясно, че произходът на средствата е строго пазена тайна. Любопитна история", написа Хиндлиян във Фейсбук.

Сега от клуба отново не назовават името на фирмата, но все пак изтъкват, че тя не е свързана с появилите се в медиите различни имена. Вторият по големина акционер в Левски Тити Папазов коментира, че фирмите не желаят да се разкрива помощта им към клуба, защото след това биват атакувани (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Легендата на Германия Герд Мюлер живее в старчески дом и с прогресивна деменция

До 2014 година Герд Мюлер - велик германски футболист и носител на "Златната топка", редовно се появяваше в...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама