Ето как Левски планира да свие бюджета си


Ето как Левски планира да свие бюджета си

709 0

Новият член на Управителния съвет на Левски - Константин Баждеков, който ще се занимава с финансовите въпроси в клуба, обяви как "сините" ще свият бюджета си, за да излязат от финансовата криза. Първите стъпки в тази посока вече са направени - намаляване на заплатите и раздяла с част от футболистите в отбора.

"Разходната част на бюджета е много тежка, тя е направена при друго финансиране, за което сега може само да си мечтаем. Първата стъпка, по която вече се работи, е намаляването на заплати и раздяла с някои футболисти. По-важно е да се наблегне на приходната част, но за момента постъпления идват само от феновете", заяви Баждеков на пресконференция днес.

"Ще се търсят възможности за привличане на спонсори, дори и по-малки. Работи се и върху продажбата на футболисти, но не на всяка цена. Необходимо е всички да положим усилия за осигуряване на повече приходи, както и да се направи приоритет на разходите", добави още той.

Баждеков се е ангажирал да се отчете за това как се развива бюджета през октомври. "Тогава ще имаме реална картина за постигнатото през това време, ще сме наясно и какви са перспективите пред клуба", каза той.

А кой за какво ще отговаря в новия УС на Левски - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Легендата на Германия Герд Мюлер живее в старчески дом и с прогресивна деменция

До 2014 година Герд Мюлер - велик германски футболист и носител на "Златната топка", редовно се появяваше в...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама