Павел Колев обясни има ли подписан меморандум между Левски и фенски структури


Павел Колев обясни има ли подписан меморандум между Левски и фенски структури
Снимка: Официален сайт на Левски

2127 0

Павел Колев и Наско Сираков коментираха информацията от по-рано днес, че има меморандум, който е между Левски и две от фенските структури - НКП и тръст "Синя България". Колев обяви, че няма подписано подобно нещо и даде малко повече подробности.

"Няма подписан меморандум. Инициативата на Наско Сираков беше да запознае всички привърженици на Левски и да има възможност те да го подпишат. Спекулациите, че такъв меморандум би позволил на феновете да управляват клуба, са излишни, а и не са верни. Обсъждахме възможностите за партньорство, така че да не противоречат на Устава на клуба. Господин Ганев е предложение на Тръст Синя България, форми на контрол винаги може да има", заяви изпълнителният директор след Общото събрание днес.

"Тук става дума за създаване на помощни комисии в Левски, каквито е имало през годините. Например медийна комисия. Това е пожелание, Левски не може да бъде задължен да спазват този меморандум, ако иска", добави Колев. "Никой не може да наложи отвън политика на клуба. Това е просто меморандум", добави представителят на феновете в Надзорния съвет Петър Ганев.

"Дискусиите между фенските организации – не мога да ги накарам да се заобичат, но когато става въпрос за Левски и интереса на Левски, споделил съм пред всички тях, че искам тогава да гледат в една посока. Клубът може да сключи споразумение с всяка една фенска организация по всеки един въпрос, когато това е в полза на клуба", допълни и Наско Сираков по случая.

А относно решенията, които са взети днес на Общото събрание Колев обяви: "Избра се и нов Надзорен съвет - Сираков, Папазов и Петър Ганев. Старият Надзорен съвет беше освободен от отговорност. Засега съм изпълнителен съвет, след като се състави УС, ще се стигне и до моята позиция. Аз съм тук не само като изпълнителен директор, а и като човек, който е готов да понесе отговорност за всичко, случило се в Левски през 2019 година. А и през 2020 година, макар че едва ли има човек, който да си мисли, че съм могъл да направя нещо след събитията от януари и февруари". 

Ето какво представлява въпросният "меморандум".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички