Павел Колев: Конфликтът в Левски няма нищо общо с модерното управление във футбола!


Павел Колев: Конфликтът в Левски няма нищо общо с модерното управление във футбола!
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

11287 0

Бившият изпълнителен директор на Левски Павел Колев коментира скандалите в клуба и посочи кой е този проблем, който е по-голям за "сините" от над 30-те милиона дългове, които имат. Бившият служител в БФС изказа мнение и за битката за титлата в Първа лига между ЦСКА и Лудогорец.

"Не съм запознат с детайлите в Левски. От личния ми опит там мога да кажа, че клубът е надарен сам да си разваля атмосферата и да си създава проблеми. Проблемите не са отсега. Стигало се е до тежки инциденти, имало е и бой с камъни на стадион "Георги Аспарухов" в близкото минало. Това изби в един конфликт на върха, който беше грозен за наблюдаване и няма общо с модерното управление във футбола", заяви Колев пред БНТ.

"Най-големият проблем на Левски не са финансовите загуби за една или друга година, не са и задълженията. Най-големият проблем не само на Левски, на всеки български клуб, са дългосрочните материални активи. Когато правят баланс, клубовете няма какво да вкарат като актив, освен футболистите. Търговските приходи са другият голям проблем, но той е обективен заради състоянието на пазара в България, не само футболния, но и икономическия", продължи бившият шеф на "Герена".

"Тепърва предстои решителната част от сезона. Има интрига в зоната на изпадащите, челото и зоната за местата, които дават право на участие в евротурнирите. Зрителите трябва да са доволни, и на мен би ми било интересно да гледам.

Няма да подкрепя критиците, според които играем безумно слаб футбол. Имаме известен напредък, мачовете са изравнени по състезателен баланс и всеки може да победи всеки. Няма да изненадам никого обаче, ако кажа, че доста изоставаме в работата с топка, бързината, тактическата и физическата подготовка", допълва Колев. А ето как Тодор Батков предполага, че ще се оправят финансовите проблеми на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички