Лъчо Танев: ЦСКА още има шанс за титлата, очаквах повече проблеми в Левски без Мъри


Лъчо Танев: ЦСКА още има шанс за титлата, очаквах повече проблеми в Левски без Мъри
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3097 0

Футболният агент Лъчезар Танев заяви, че не смята българското първенство за решено след победата на Лудогорец над ЦСКА. успехът позволи на "орлите" да поведат с 1 точка, след като цяла пролет изоставаха от "червените" в битката за титлата.

Битката за титлата

"Първенството не е решено, два отбора имат шансове да го спечелят. Това създава интерес, дано до края да се получат хубави мачове и по-заслужилият отбор да победи. Ще се радвам, ако ЦСКА спечели първенството. В мача между ЦСКА и Лудогорец има динамика, няма качество. Има борба и заряд, но малко футбол", коментира Танев пред БНТ.

Ситуацията в Левски

Известният агент сподели още, че е очаквал напускането на Станимир Стоилов да доведе до повече проблеми в Левски, отколкото реално са станали.

"Очакваха се по-големи проблеми в Левски след напускането на Станимир Стоилов. Трябва да се отбележи, че спортно-технически проблем не е имало, на никакво ниво, дори между Сираков и Стоилов. Отборът е предпазен от тези събития. Поне до края на сезона ще изкарат в ритъма, с които играеха целия шампионат", убеден е той.

За или против правило за българските играчи?

Танев е категоричен, че БФС трябва да въведе правило, което да доведе до използването в мачовете на повече български футболисти. Според него обаче е късно такова да се въведе за следващия сезон.

"От чужденците невинаги се уцелва добрият футболист, защото първенството ни не е привлекателно за тях. Но с повече критерии и разбиране могат да се вземат добри играчи, Лудогорец го показа. Не са само парите при тях, които привличат, натрупали са традиция. Уцелват 7-8 от 10 играчи, което е добър процент и това ги прави конкурентни в Европа", смята Танев. А ето каква грешка открои той на ЦСКА по-рано. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички