Отново свързват Левски с национала на Казахстан Бауржан Исламхан


Отново свързват Левски с национала на Казахстан Бауржан Исламхан
Снимка: Getty Images

4620 0

Национал на Казахстан може да продължи кариерата си в българския гранд Левски - това съобщава местният сайт "Sports.kz". Става въпрос за 29-годишния Бауржан Исламхан, който играе като атакуващ полузащитник!

От наличната оскъдна информация става ясно, че този футболист може да облече синия екип, а старши треньорът Станимир Стоилов познава отлично играта му от дългогодишната си работа в азиатската държава (2014-2019 година). 

Интересно е да се отбележи, че Исламхан се е завърнал към футбола в края на миналата година, след като е изтърпял 2-годишно наказание заради положителен допинг тест. На 16 и 19 ноември той записва общо 36 игрови минути в приятелските мачове на Казахстан срещу Узбекистан (0:2) и ОАЕ (1:2). 

Атакуващият халф е роден на 23 февруари 1993-а. Кариерата му започва в Тараз, а след това преминава през втория отбор на Кубан, Астана, Кайрат Алмати и Ал Аин. На клубно ниво е изиграл общо 277 срещи, в които се е отчел с 64 гола и 64 асистенции.

Бауржан Исламхан дебютира за националния си тим още в началото на 2012 г. и може да се похвали с 48 мача, 3 попадения и 8 голови паса. 

Припомняме, че информации за интерес на Левски към този футболист се появиха още през лятото, когато наказанието му за употреба на допинг все още не бе изтекло (подробности четете в линка).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички