От петия опит: Станимир Стоилов изведе Левски до победа в Първа лига


От петия опит: Станимир Стоилов изведе Левски до победа в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6364 0

Попадение, отбелязано от Билал Бари, донесе първия успех на Станимир Стоилов начело на Левски в Първа лига след завръщането на треньора на „Герена”. „Сините” стигнаха до пълен обрат срещу Локомотив София, след като губеха с 0:1, но в крайна сметка тимът от Сухата река стигна до победата с 2:1 в последния съботен мач от програмата на родното първенство.

Октавио Мерло даде превес на „железничарите” с гол във втората минута, но Здравко Димитров изравни резултата в 37-ата, за да може Билал Бари да донесе обрата за Левски с гол в 57-ата минута. В 69-ата дори Локомотив можеше да стигне до равенството, след като удар на Пламен Крачунов от дузпа бе отразен от Николай Михайлов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата стартира вихрено, след като Октавио се разписа във вратата на "сините", след като добави отбита топка в напречната греда на Левски и откри резултата за Локо София поведе.

Локомотив продължи да бъде по-доминиращият отбор в срещата в пъврите десетина минути, но до втори гол във вратата на символичните гости не се стигна.

Първият удар към вратата на Александър Любенов дойде в 22-ата минута, когато Драган Михайлович комбинира с Георги Миланов пред наказателното поле, който стреля, но над вратата.

Четири минути след това Локомотив пропусна страхотна възможност да удвои резултата. Мики Орачев центрира отляво в наказателното поле, където Гьоко Зайков увисна, а Илия Димитров засече с глава от няколко метра, но право в ръцете на Михайлов.

Малко след това пък Билал Бари бе изведен "очи в очи" отляво с Любенов, но ударът на марокенца бе неточен.

Първата по-добре изиграна ситуация за Левски донесе попадение за "сините". Драган Михайлович центрира отдясно, а топката бе избита към Георги Миланов. Той сви вляво за Здравко Димитров, който отправи удар по земя, който се оказа неспасяем за Любенов - 1:1.

Голът даде импулс сред редиците на Левски, които започнаха да действат по-агресивно. В последната минута от редовното време на първата част Здравко Димитров "развинти" бранител на Локо София и отправи удар отляво, но Любенов отби. Топката отиде в Билал Бари, който отигра аматьорски и не отправи точен удар за пореден път от изгодна ситуация. В последвалата атака Иван Горанов пласира центриране за Георги Миланов, чийто удар бе блокиран от капитана на "железничарите" Мики Орачев.

В добавеното време на първата част Пламен Крачунов отправи дълго центриране от свободен удар за Кацикас, чийто удар с глава бе отразен от Николай Михайлов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски реализира втори гол в мача, когато в 57-ата минута Билал Бари бе изведен зад отбраната на защитата на Локомотив с дълъг пас и с левия крак по земя матира Любенов. Попадението бе преразгледано чрез ВАР, който потвърди гола в центъра на София.

Локомотив все пак се реабилитира и в 71-ата минута получи право да изпълни дузпа. Това се случи, след като Шиелис игра с ръка в наказателното поле, а зад топката застана Пламен Крачунов. Бившият бранител на ЦСКА шутира силно в долния десен ъгъл на Михайлов, който се намеси впечатляващо и изби встрани.

В 73-ата минута Билал Бари получи подаване отдясно в наказателното поле, но се подхлъзна точно, когато отправи изстрел, който прелетя над вратата.

Шест минути по-късно след хубав рейд на Марин Петков отдясно, крилото на „сините“ влезе в наказателното поле и шутира опасно, но покрай лявата греда на Любенов.

В 87-ата минута Александър Александров стреля директно от далечен пряк свободен удар, но право в ръцете на Ники Михайлов.

СЪСТАВИ

Локомотив (Сф): 24. Александър Любенов, 13. Селсо Рапосо, 5. Георги Катсикас, 6. Пламен Крачуно, 4. Мики Орачев -к, 44.Божидар Кацаров, 58. Октавио Мантека, 89. Матеус Роча, 7. Александър Александров, 19. Илия Димитров, 93. Виржил Пинсон

Левски: 13. Николай Михайлов, 3. Гьоко Зайков, 4. Иван Горанов, 5. Христос Шелис, 7. Георги Миланов, 10. Борислав Цонев, 11. Здравко Димитров, 19. Билал Бари, 21. Радослав Цонев, 89. Андриан Краев, 91. Драган Михайлович

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) - ЛЕВСКИ ОТ ПЪРВА ЛИГА?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Прогресът в представянето на Левски под ръководството на Станимир Стоилов е огромен и неоспорим. Той обаче трябва да бъде подкрепен и с резултати, тъй като Мъри все още няма успех в Първа лига след завръщането си при "сините", записвайки 2 поражения и 2 равенства.

Сега срещу Левски е отбор с 5 точки повече и мач по-малко. Локомотив (София) не е играл в официален двубой срещу "сините" от ноември 2014 година, когато Левски печели с 1:0 (същият е изходът и от предишния им официален мач - три месеца преди този). Въпреки това "железничарите" и "сините" играха наскоро в приятелска среща (юли месец), която завърши с разгром в полза на Левски.

Към момента Локомотив е на 7-а позиция с 13 точки от 9 мача, докато Левски е 11-и в 8 пункта след 10 изиграни срещи. Същият брой точки като "сините" имат и Локомотив (Пловдив), и ЦСКА 1948, които са зад тях в класирането. Последен е Царско село с 6 пункта от 10 срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички