Официално: УЕФА тресна глоба и санкция и на Шкупи, наказа ги за лошия терен и грубостта


Официално: УЕФА тресна глоба и санкция и на Шкупи, наказа ги за лошия терен и грубостта
Снимка: Boris Barbolov / LAP.bg

5129 0

Европейската футболна централа (УЕФА) потвърди и наказанията на Шкупи (Скопие) след домакинството им на Левски във втори предварителен кръг на Лига на конференциите. Северномакедонският тим ще трябва да плати глоба в размер на 41 250 евро.

Санкцията е за некоректно поведение на клуба и феновете към гостуващия тим. 10 000 евро е глобата за расистко поведение и още толкова са за провокативно скандиране с обиден характер.

Заради фойерверки на стадион "Тодор Проески" Шкупи трябва да платят 4 750 евро, а още 3500 са за грубата игра на тима и многото получени жълти картони.

Наказание за съседите ни има и заради лошото тревно покритие на стадиона, което Кристиян Димитров оприличи на "картофена нива". Глобата, която е и за цялостната инфраструктура на съоръжението, е 3000 евро.

Наред с това клубът от Скопие е наказан и с частично затваряне на стадиона за следващото домакинство в Европа. УЕФА отправя предупреждение към клуба заради липса на данни за продажба на билети. А ето какви са санкциите на Левски след този мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички